Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Undantaget James Milners skada bubblade Jürgen Klopp av stolthet och glädje efter att Liverpools ungdomar besegrat Everton och tagit sig vidare i FA-cupen. Nyckeln var att alla spelare oavsett meriter och erfarenhet respekterade klubbens principer.

Om matchen:

”Låt oss börja med det negativa. Två spelare i startelvan startade även den förra matchen och en av dem blev skadad. Det är den situationen vi befinner oss i och det är anledningen till att flera managrar gör en rad ändringar. Det har inte med cupen att göra, det är tajmingen. Milner säger att han har smärta, vilket visar för mig att det är allvarligt. Det är något med muskeln.

Allt annat i kväll var helt perfekt måste jag säga. Jag såg ett sensationellt bra framträdande av ett inte särskilt erfaret lag med flera som spelade på en så här stor arena mot en sådan här motståndare för första gången.
Det var lite väl oordnat i första halvlek, men det är helt normalt. Om du försöker respektera våra principer kan det hända att det blir lite vilt spel. Fotbollsmässigt fanns det ögonblick av briljans. Defensivt, organisatoriskt, i pressen, helt otroligt. Och sedan nätar vi ett sådant mål.

De skapade tre stora möjligheter, det är vi medvetna om, och Adrián bjöd på absolut klass, och sedan gjorde vi mål. Vi kontrollerade matchen under perioder och inte ens när de skapade sina chanser var i utspelade. Det handlade om att vi tappade bollen eller slog en dålig passning.

Alla frågar mig om Curtis Jones, men det fanns så många fina prestationer i kväll. Målet var exceptionellt och killen är en enastående spelare. Men varför har ingen frågat om Chirivella, Williams eller Larouci. Är det något vi vill visa att du måste göra mål för att du ska läggas märkes till?

Det var ett viktigt budskap i kväll: om du vill vara en Liverpoolspelare måste du respektera klubbens principer.  Vi kan inte alltid spela världens bästa fotboll, men vi kan kämpa som ingen annan. Så länge som vi använder oss av våra principer kommer vi alltid att vara en svår motståndare. Det samma kan sägas om publiken. Vill du vara en fotbollssupporter är du inte alltid tvungen att prestera på absolut högsta nivån, men du måste kämpa allt du orkar, vilket innebär att skrika så högt du kan. Just detta gjorde vi nu tre matcher på rad hemma och det är precis vad vi måste göra om vi ska ha något att visa upp efter säsongen.”


Om Takumi Minaminos debut:

”Super, enastående. Exakt den spelaren vi ville ha hit, exakt den spelaren vi önskade få.

Första matchen i ett lag du inte känner är svårt redan när det är ett etablerat lag och det här laget ställde vi på planen efter två träningspass ihop. Att då visa den här typen av spelförståelse och fotbollskunnande är exceptionellt, hans attityd var enastående, han var längst fram och jagade i flera situationer, något som jag verkligen tyckte om.

Han såg inte trött ut, men eftersom vi inte känner honom så väl ännu valde vi att spara på honom lite och tog av honom.”


Om Alex Oxlade-Chamberlains inhopp:

”Det var en trevlig bonus att ha Oxlade tillbaka. Han såg rätt pigg ut när han kom in. Han har bara tränat i en-två dagar och det var därför han inte startade.”

Källa: liverpoolfc.com

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-01-05 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool