Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Utöver ett par slutminuter i den första halvleken var Jürgen Klopp mycket nöjd med sitt ”dominanta” Liverpool efter 2-0-victorian över gästande Manchester United.

Jürgen Klopp om hans initiala tankar om matchen…

”Bra match, riktigt bra match. Helt klart ett av de bästa ”derbyna” vi spelat så här långt. Väldigt dominanta i majoriteten av matchen. Det var fem eller sju minuter i slutet av den första halvleken som jag inte gillade alltför mycket men inget hände egentligen, vi var bara inte lika dominanta som i resten av matchen. När vi såg deras laguppställning stod det ganska klart för oss vad de skulle vilja göra med matchen. Killarna utnyttjade ytorna mycket väl, sexan droppade, täckte upp, våra höga ytterbackar var flexibla och skapade många chanser. Vi målade från en fast situation men hade givetvis andra möjligheter också. Och sedan var starten på den andra halvleken helt brutal - wow. Vi kom ut flygande och hade, jag vet inte, tre fyra målchanser och gjorde inte mål. Motståndaren gavs chansen att kunna komma tillbaka. Det var vad som hände.”

”Vi blev tvungna att försvara oss. Organisationen var OK men allt handlar bara om tajming i sådana lägen. Vi låg lite i bakhasorna och därför kom de igenom, därför kunde de få komma till avslut. Men vi försvarade passionerat och med stort hjärta. Vi bars fram av atmosfären vilket var fantastiskt. Sedan till matchens sista situation, Alisson Becker, vilken assist och sedan Mohamed Salah, vilket mål. Stor lättnad i den stunden.”


Om huruvida han fann det frustrerande att de tre poängen inte kunde säkras tidigare under matchen…

”Inte riktigt. Vi tar inte det här för givet. Vi tar vad vi får. Antingen gör vi mål på dessa lägen eller så gör vi det inte. Även om du bränner en chans finns det positiva saker att ta från upprinnelsen till situationen. Jag frustreras inte av det, men jag skulle givetvis föredra om vi oftare kunde konvertera lägena till mål. I slutet av dagen tror vi verkligen att resultatet speglar vår prestation. Om man tittar på prestationen över 90, 95 eller 98 minuter är vi välförtjänta vinnare och det är allt vi vill vara. Så allt är bra.”

Om förberedelserna av de fasta situationerna inför kvällens match…

”Vi försöker analysera motståndaren och utröna vad vi kan använda. Motståndaren kan givetvis ändra på saker och ting, så finns det saker du kan utnyttja eller inte? Ibland finns det saker, ibland inte, men det viktigaste är att vi alltid har rutiner inför nästa match. Det arbetet är helt upp till Peter Krawietz och analyskillarna, de lägger ned ett hårt arbete i den delen av spelet. Den här gången ville vi vara i området vid den första stolpen med Virg, men om du kollar på repriserna är Hendo fri på den bortre stolpen också. Det är sådant här vi tränar på; ibland fungerar det, ibland inte.”

Om bandet till läktarna och supportrarnas påverkan över resultaten…

”Förklara det. Nej, jag tänker inte mycket på det - utan att ta stödet för givet. Det finns mycket passion kring Liverpool Football Club. Jag tror jag har sagt det redan men folket bar oss genom den tuffa perioden. Atmosfären här är exceptionell, alldeles exceptionell. Alla vet om det, men det är inte något som bara händer av sig självt - alla måste vara med på tåget för att kunna skapa en atmosfär som denna. Killarna försöker att ge sitt yttersta ute på planen och om publiken inte är med blir det helt annorlunda. Det är anledningen varför jag älskar relationen mellan läktarna och planen. Det är till en stor hjälp. Om vi inte hade spelat bra, hade atmosfären varit därefter - och om atmosfären inte hade varit så här, hade vi inte heller varit bra. Enkelt.”

Om supportrarnas drömmar om en nittonde ligatitel…

”De kan sjunga precis vad de vill - förutom mitt namn innan matchen är över! Jag är inte här för att bestämma vad de ska få sjunga. Det hade varit märkligt om våra supportrar inte hade varit på ett bra humör just nu. Det enda jag kan säga är att vi är här för att jobba. Så enkelt är det. Givetvis är det positiva tongångar till och med i intervjuerna efter matchen, men jag måste hålla koncentrationen eftersom vi spelar mot Wolves på torsdag. Sådan är sanningen. Vi kommer inte vara en del av supportrarnas firande ännu, men det är inget problem eftersom vi vet om vår uppgift.”

Källa: liverpoolfc.com

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-01-20 02:34:29
Author

Fler artiklar om Liverpool