Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Jürgen Klopp var nöjd efter Liverpools tuffa match på Molineux under torsdagskvällen.

Roberto Firminos mål i den 84:e matchminuten blev också avgörande. Liverpool tog en knapp seger efter att ha varit pressade i andra halvlek. 

Liverpool har nu vunnit 22 av säsongens 23 ligamatcher. 

"Vi visste innan matchen att det här skulle bli en riktigt tuff match. Wolves har gjort otroligt bra ifrån sig och är så annorlunda mot alla andra lag vi mött under säsongen. Nuno har ställt upp laget jättebra. De har bytt ut några spelare sedan vi spelade mot Wolverhampton senast", säger Klopp. 

"De har fått in Saiss och Dendoncker i startelvan. Traore är fantastisk just nu också. Han är inte bara en ytter längre. Han håller i bollen, behåller den och producerar poäng. Det gjorde det svårt för oss. Sättet de försvarar på och när vi tappar bollen vet vi att det kommer bli en bra kontring från Wolves."


Wolves kvitterade till 1-1 i andra halvlek genom Raul Jimenez. Liverpool lyckades dock få in ett vinstmål i matchens slutskede. Det var Jordan Henderson som gjorde Liverpools första mål. 

"Jag sa förra veckan att hörnmålet mot Manchester United föddes på träningsanläggningen. Även det idag gjort det. Henderson har inte alltid varit i boxen på offensiva fasta, han har oftast varit en av spelarna som skyddar bakåt. Men vi hittade ett sätt att få med hohom upp, vilket gav resultat. Det är bara ett kvitto på hans fina form just nu." 

Sadio Mané fick kliva av planen på grund av en skada. Det gjorde att Takumi Minamino fick göra Premier League-debut. 

"Vi spelade lite annorlunda mot vad vi brukar göra idag. Vi försvarade oss i en 4-4-2-uppställning och spelade vårt vanliga system när vi anföll. Minamino har tränat med oss i två eller tre veckor nu. Han har spelar på flera olika positioner på träningarna. I FA-cupmatchen mot Everton spelade han anfallare, idag på högerkanten. Han kan spela där när vi behöver det, men han är inte den typen av ytter", säger Klopp. 

 

Alexander Nilsson2020-01-24 01:19:32
Author

Fler artiklar om Liverpool