Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Jürgen Klopp hade inte mycket positivt att lyfta fram efter en mycket svag insats borta mot Shrewsbury Town i FA-cupen. Nu väntar ett mycket oönskat omspel då Klopp kommer att vila samtliga juniorspelare och sig själv.

Trots ett mer seniort lag jämfört med den elva som besegrade Everton i den förra omgången var Liverpool tvåa på det mesta större delen av matchen och undantaget det fina samarbetet mellan Pedro Chirivella och Curtis Jones till 1-0 samt Adrians räddningar fanns inte mycket positivt att lyfta fram efteråt.

Jürgen Klopp var självklart inte nöjd med insatsen och en omspelsmatch:

”Jag tror inte vi har tid nog att gå igenom allt som inte stämde i dag.

Vi gav motståndarna så många möjligheter och då är det svårt att vinna en match. Grattis till Shrewsbury, oavgjort var det minsta de förtjänade i dag.

Vi gjorde ett riktigt bra mål men bortsett från det hade Adrian alldeles för mycket att göra och han var strålande. De skapade många kontringar från när vi tappade bollen. De sänkte tempot i matchen genom sin formation och vi blev av med bollen i fel lägen. Det såg inte ut som att Liverpool ledde med 2-0 utan att vi låg under med 1-2.

Vi drog på oss straffsparken efter att ha tappat bollen och före det andra målet förlorar vi två dueller på raken."


Klopp bekräftade efter matchen att han håller fast vid sin ursprungliga plan att låta alla seniorspelare ta ledigt veckan då omspelsmatcherna spelas och det blir Neil Critchley och inte Klopp som leder laget på Anfield den 4 eller 5 februari.

"Vi har känt till en tid att situationen är så här. I april 2019 fick vi ett brev från Premier League som bad oss respektera vinteruppehållet och inte planera några vänskaps- eller tävlingsmatcher. Jag har redan sagt till killarna att vi kommer att ta ledigt, så det betyder att vi inte kommer att vara tillgängliga. Det blir ungtupparna som spelar matchen.

Det blir inte särskilt populärt, men Premier League bad oss respektera vinteruppehållet och det är just det vi gör. Vi kommer inte att spela någon tävlingsmatch.

Alla killarna har familjer och landslagsspelarna har aldrig ledig tid så det här är veckan då de får chansen. De får en vecka när de tränar på egen hand. De har program för löpning och fysisk träning. De har inte ledigt, men de kommer inte in till Melwood och de spelar inte fotboll."


Källa: liverpoolfc.com

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-01-26 22:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool