Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Liverpool lyckades besegra West Ham med 2-0. Efter matchen berömde Jürgen Klopp sina spelares vinnarmentalitet och poängterade vikten av att vinna ”vanliga matcher

Vinsten mot West Ham betyder att Liverpool har vunnit mot alla Premier League-klubbar under säsongen. Det är dock ingenting Jürgen Klopp fokuserar på.

Jag känner inte så. Jag var fokuserad på matchen. Jag ville vinna till varje pris och mina spelare ville vinna till varje pris. Ingen tänkte innan matchen, ’Vi har vunnit mot 18 olika lag i ligan, låt oss gå ut och göra det till 19’.

Jag brukar säga, du måste bara köra på
(under säsongen). Det bästa sättet är att du nästan inte andas, bara hoppa ner i vattnet, andas inte och efter 38 matcher kan du titta upp och se vad som hänt. Det är så vi ser det. Igen, vi pratar inte om sånt i omklädningsrummet. Jag vill inte vara extremt tråkig, men jag känner bara inte för sånt.

Jag tror att kvällens match är ett riktigt bra exempel, det var inte en briljant insats mot ett lag som är osäkra i en del moment eftersom de befinner sig i en svår situation. Men för vår del, det var svårt för en väldigt viktig del av fotbollen är kontringslägen. Men för att få de lägena måste de andra laget ha bollen och vi måste vinna tillbaka den och utnyttja ytorna. Men vi startade nästan alla våra anfall från mittplan med 10 eller 11 stycken försvarare framför oss.

Jag önskar att vi gjort det bättre, men jag köper det eftersom om det skulle vara enkelt att vinna så många matcher som vi har gjort så skulle många andra lag också ha gjort det. Det vi presterar är fantastiskt svårt. Vi spelade en fantastisk match (mot Wolverhampton), det var en tuff match. Några dagar innan den matchen tror jag vi spelade mot United, en supermatch. Innan den matchen, jag kommer inte riktigt ihåg, men det var en supermatch. Idag var en vanlig match, vi behövde vinna och vi gjorde det.”


Klopp fortsätter att berömma spelarnas vinnarmentalitet och försäkrar att det inte fanns några problem gällande motivationen inför kvällens match.

"”Nej, det var inte något problem med motivationen för oss ikväll. Grabbarna är väldigt motiverade, det är absolut inget problem. Svårigheten ikväll var att hitta rytm, att behålla rytm och att behålla koncentrationen. Det var några situationer där vi slarvade och var nära att bli straffade.

Men dem här grabbarna, jag skulle låta dem ta hand om mina barn eftersom jag litar på dem till 100 procent, men i sådana här situationer kan det ändå inträffa misstag så det handlar inte om någon brist på motivation. Det handlar bara om att hålla koncentrationen uppe. Vi var tvungna att anta den utmaningen och i slutändan gjorde spelarna det och fick hjälp av en målvakt som inte behövde göra något på hela kvällen innan han var tvungen att göra världsklassräddningar. Det visar prov på hans kvalité och att det finns olika anledningar till varför vi är i tabelltoppen, och den främsta anledningen är kvalitén på spelarna.”






 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-01-30 09:28:00
Author

Fler artiklar om Liverpool