Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Uddamålsförlust för Liverpool i första mötet mot Atletico Madrid. Nedan följer tränare Jürgen Klopps kommentarer efter matchen.

Jürgen Klopp inledde med att kommentera kvällens resultat och medgav att han inte är alltför missnöjd med lagets insats.

Vi förlorade matchen och jag vill i förstahand inte prata om domslut eller liknande. Atletico gjorde mål, men det var inte så situationen skulle sett ut. Det var ett inkast, sen blev det en hörna och sen blev det mål. Skulle jag älskat om det blev ett inkast istället? Ja, men det är vad det är. Det gjorde inte vår kväll enklare. Atletico var här för att kämpa till sig ett bra resultat.

Att komma hit och ha 70 procents bollinnehav är fantastiskt, vårt uppbyggnadsspel var enastående mot ett lag med ett högt presspel. För mig var det en nivå upp för oss i ärlighetens namn. Det var vår bästa prestation på länge. Vårt presspel när vi tappar bollen var exceptionellt, vi lyckades pressa vår motståndare i den sista tredjedelen av planen, men vi var inte tillräckligt skarpa. Vi skapade inte tillräckligt många klara chanser.

Vi håller oss kvar i matchen och det är något vi tar med oss. Det är utvecklande för oss. Vi har spelat matcher med en liknande atmosfär då vi har tappat lite fokus och motståndarna har kunnat göra ett till mål. Det såg inte ut att kunna hända idag.

Så nu är det halvtid, vi ligger under med 1-0. Vi skulle inte ge upp om vi hade 15 minuters halvtidsvila så varför ska vi ge upp när vi har 3 veckor? Ännu bättre, den andra matchen kommer att spelas på en helt annan arena, nämligen vår arena och det kommer vara en väldigt stor skillnad. Atletico kommer få uppleva det och det ser vi framemot
.”

Jürgen Klopp tog ett något kontroversiellt beslut i halvtid när han valde att byta ut Sadio Mané mot Divock Origi. Nedan kommenterar han sitt beslut och förklarar även vad Liverpool behöver förbättra inför returmötet.

"Det är uppenbart  att det är en del av fotbollen. Jag gillar det inte. Uppenbarligen var deras plan ikväll att få Sadio utvisad med ett andra gula kort. Jag var rädd att det skulle uppstå en ny situation när en motståndare la sig ner. Jag ville inte att en sådan situation skulle uppstå. Det var därför jag genomförde bytet.

Vi kunde ha spelat bättre ikväll. Vi vet om vad vi behöver förbättra. Vi kunde behandlat bollen bättre. Men vi vet mycket mer om våra motståndare nu. Det är viktigt att du känner dina motståndare. Analyser i all ära men de handlar inte om hur Atletico uppträder när de spelar mot oss.  

Vi kan förbättra vårt spel i den sista tredjedelen. Vi måste inte bara förbättra specifika saker utan vi kan förbättra helheten. Vi vet mer om våra motståndare nu och det kommer att hjälpa oss. Det är jag 100 procent säker på.

Ett mål i returmötet på hemmaplan och atmosfären kommer att hjälpa oss eftersom känslor är väldigt viktigt. Ikväll hade Atletico den fördelen. Det är därför jag verkligen ser framemot returmötet
.”
 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-02-19 12:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool