Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Efter en dramatisk kväll på Anfield är Liverpools CL-äventyr slut för den här säsongen. Trots förlusten var Jürgen Klopp nöjd med sitt lags insats. Klopp summerade matchbilden och konstaterade att små misstag kan få stora följder.

 
“Jag tror att alla som såg matchen idag förstår att det kunde ha slutat annorlunda. Jag älskade våra första 90 eller 95 minuter. Vårt första stora misstag ikväll var att vi gjorde det andra målet för sent. Vi gjorde mål i förlängningen istället för under ordinarie tid, så det är vårt fel.

När du ser på ett lag som Atletico, fyllt med världsklasspelare, och de spelar som de gör, det finns ingen svårare utmaning än att möta dem. Vi spelade exceptionellt, speciellt med tanke på de ytorna vi tilläts utnyttja. Jag älskar hur vi hittade trianglar, spelade i små ytor, utnyttjade kanterna, hur vi passade bollen och hur vi skapade chanser. Vi ville slå tidiga inlägg och det var på det viset vi gjorde vårt första mål, ett fantastiskt mål. Vi gav dem mer problem än vad folk trodde efter att ha sett den första matchen. Att skapa så mycket chanser mot ett väldigt defensivt inriktat lag är exceptionellt bra.

 Vi gjorde vårt andra mål och allting kändes bra, men sen kom deras första mål. Om du förlorar – och vi förlorade ikväll – finns det alltid en anledning bakom förlusten och den är alltid annorlunda. Ikväll hjälpte passningen inte oss. Adrian är en fantastisk spelare, jag älskar killen, men i just den stunden tar han fel beslut eller får en felträff. Jag vet inte riktigt. När skottet kommer är Adrian fortfarande felpositionerad och det var relativt enkelt för deras spelare att placera in bollen. 

I det ögonblicket skiftade matchen skepnad. Vanligtvis påverkar inte ett baklängesmål matchbilden så mycket, men detta målet gjorde det. Innan målet tänkte Madrid ’Wow, hur ska vi kunna vinna det här?’. Men det förändrade sig efter målet och de kände att matchen var deras och de fick lite fräschare ben eller något.”


Källa: liverpoolfc.com
 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-03-12 11:30:45
Author

Fler artiklar om Liverpool