Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Liverpool är tillbaka på vinnarspåret efter att ha besegrat Aston Villa med 2-0 hemma på Anfield. Jürgen Klopp kommenterade vinstsviten på hemmaplan, chansen att slå olika rekord och de tuffa yttre förhållandena som ställde till det för laget i dagens match.

Liverpool är det enda laget i de stora ligorna i Europa som har en intakt vinstsvit på hemmaplan. Klopp poängterade att laget har uppnått detta genom att ha ett fullt fokus inför varje enskild match. Klopp  berömde även bortalaget Aston Villas insats och framhävde att den tuffa vinden ställde till med problem för båda lagen.

”Vi har inte nått ända hit genom att tänka på att vi ska slå nya rekord eller något sådant. Vi har alltid varit 100 procent fokuserade på vår uppgift och det kommer inte att förändras. I slutändan, när rekorden är satta och serien är slut kan jag kanske börja tänka på det. I nuläget vet jag inte ens om vilka rekord vi kan slå om jag ska vara ärlig. Jag vet att vi har 89 poäng och att vi hade 86 poäng innan matchen. Jag tycker inte det är en stor grej. Om vi kan göra något speciellt är det bra, men vi tänker inte så mycket på det.

Jag tror att grabbarna är medvetna om det. Det är enkelt. Om vi vill slå ett poängrekord så måste vi vinna alla fotbollsmatcher. Det är inte så komplicerat. Jag behöver inte nämna det. Men det är inte en nödvändig motivationsfaktor för denna grupp. Vi har spelat för samma sak varje match och det är de tre poäng du får när du vinner. Du får tre poäng när du vinner, det räcker och jag såg det återigen idag.

Grabbarna kämpar riktigt hårt för alla tre poäng i en väldigt svår match. Jag tror att vi skulle ha haft ett skott på mål i första halvlek för Mo Salah skulle fått med sig en straffspark i ärlighetens namn. Men det var en svår match, Aston Villa gjorde en bra insats och nu kommer alla bli väldigt glada över att jag nämner detta, men vinden var återigen väldigt svårhanterlig. Jag såg att många av er på läktaren satt i vinterjackor och på planen var vinden, framförallt längst till höger, fantastiskt stark. Det är en orsak till att det var svårt att spela. Den starka vinden gör också så att planen blir galet torr och det innebär att gräsmattan även var riktigt svårhanterlig. Om du har bollen och vill spela längst marken är det jättesvårt. Om du inte kan spela längst marken och istället vill lyfta långt är det också jättesvårt på grund av vinden. Så det är bättre att inte vara det dominerande laget i sådana förhållanden, men jag gillar hur vi höll oss kvar i matchen, hur vi försökte hitta lösningar, hur spelarna lyssnade i halvtid och under dryckes-pauserna. Vi försökte att anpassa oss och jag såg hur vi förbättrade vårt spel under matchens gång.”


Källa: liverpoolfc.com
 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-07-05 22:23:58
Author

Fler artiklar om Liverpool