Lagbanner
Klopp firar fem år i Liverpool

Klopp firar fem år i Liverpool

Jürgen Klopp blev presenterad som manager för Liverpool den 8 oktober 2015.

För fem år sedan, den 8 oktober 2015 blev Jürgen Klopp presenterad som ny manager för Liverpool

Tysken, som hade gjort stor succé med Borussia Dortmund och charmat en hel fotbollsvärld med sin fotbollsfilosofi och energi var nu klar för ett Liverpool som länge törstat efter framgångar.

Visserligen hade Brendan Rodgers byggt upp något som visade att klubben var på väg åt rätt håll - men de stora titlarna uteblev.  Man var snubblande nära att ta hem Premier League redan vid den tidpunkten, men en förändring var nödvändig.

Jürgen Klopp minns tillbaka på dagarna då allt blev klart, mitt under en semesterresa i Portugal:

"Vi var i Portugal, i Lissabon, med familjen. Ulla och jag satt på en uteservering när samtalet kom."

"Jag kan inte glömma ögonblicket när samtalet kom från min agent att Liverpool var intresserade.  Jag hade egentligen bestämt mig för att låta telefonen vara under semestern, men jag kände på mig att det här kunde vara intressant."


Trots att Klopp fick en god känsla av Liverpools intresse krävdes det ändå överläggning med familjen:

"Jag kunde inte säga "Ja! Vi kör!" direkt utan jag var tvungen att fråga familjen vad de tyckte. Jag minns att mina söner båda tyckte "Ja!", och att Ulla sa "Åh, det verkar som att semestern är slut." 

"Det var trevligt att vi kunde ha det ögonblicket tillsammans. Ingenting bestämdes där och då. Vi flög hem och några dagar senare flög jag över till New York och gjorde klart."


"Men redan från första stunden jag fick veta om Liverpools intresse var det en speciell känsla. Och den har bara blivit bättre och bättre." avslutar Klopp.

Under dessa fem år har Jürgen Klopp varit med och vunnit en rad tunga titlar med Liverpool:  Champions League, Premier League, Europeiska Super Cupen och FIFA World Club Cup. 

I december 2019 förlängde klubben med tysken vilket innebär att kontraktet sträcker sig till 2024. 

Frågan är om detta är en av de bästa värvningarna klubben någonsin gjort?


Citaten hämtade från: liverpoolfc.com




 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-10-08 09:30:21
Author

Fler artiklar om Liverpool