Lagbanner
Klopp ger truppen en veckas ledighet

Klopp ger truppen en veckas ledighet

Mötet mot Shrewsbury slutade 2-2 vilket betyder omspel i början av februari. En match som kommer att spelas av ungdomsspelare, då A-truppen får en veckas ledighet av Jürgen Klopp.

Söndagkvällens möte med Shrewbury slutade i besvikelse. En komfortabel ledning med 2-0 vände snabbt över till 2-2 och ett omspel väntar nu för Liverpool.

Den nya matchen kommer att spelas antingen den 4 eller 5 februari, och Jürgen Klopp har redan nu meddelat att laget inte kommer ledas av honom själv. Huvudansvarig blir Neil Critchley, som till vardags är manager för U-23.

Jürgen Klopp har beslutat att ge hela truppen en veckas ledighet i samband med veckan för omspelet. Till Liverpoolfc.com förklarar han varför:

"Vi har vetat om det här ett bra tag. I april 2019 fick vi ett brev från Premier League som bad oss att respektera vinteruppehållet och inte lägga några träningsmatcher under den perioden, och inte spela några tävlingsmatcher under den perioden för att respektera det."

"Jag sa till killarna för två veckor sedan att vi kommer att ha en veckas ledighet,vilket betyder att de inte kommer att spela matchen (Shrewsbury, reds. anm.).  Vi kommer att ge ungdomarna chansen, de vill spela matchen. Premier League bad oss att respektera vinteruppehållet. Att FA inte respekterar det och lägger matcher då, kan vi inte göra någonting åt."


Jürgen Klopp menar också att uppehållet kommer lägligt för spelarna, som är i stort behov av lite vila:

"Vi måste respektera spelarnas välfärd. De behöver en paus, både mentalt och fysiskt. Det är det vinteruppehållet handlar om."

Men ledigheten till trots kommer spelarna inte att få slappna av fullständigt. Ett individuellt träningsprogram ska följas under veckan:

"Spelarna har inte helt ledigt. De har fått både löparprogram och styrkeprogram som ska följas. Skillnaden är att de tränar för sig själva och inte på Melwood. Och de ska inte spela fotboll." avslutar Klopp. 

Källa: liverpoolfc.com
 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-01-27 23:16:00
Author

Fler artiklar om Liverpool