Lagbanner
Klopp inför Brighton

Klopp inför Brighton

Jürgen Klopps tankar inför morgondagens match mot Brighton. Nedan följer utdrag från dagens presskonferens.

Om vikten av att ha tålamod

”Det är alltid viktigt att ha tålamod i fotboll. Det handlar främst om mental styrka. Det måste vara fartfyllt och kreativt, men tålamod är ännu viktigare. Matchen mot Villa var svår, i likhet med många andra matcher”

Om Brighton och den kommande utmaningen

”De är ett väldigt bra fotbollslag och vad de har åstadkommit de senaste säsongerna är fantastiskt. De har ett genomtänkt sätt att spela fotboll på. Han (Graham Potter) gör ett väldigt bra jobb och de har ändrat sin strategi inför matcher efter uppehållet. Så vi vet inte exakt vad vi kan förvänta oss. Vi måste vara förberedda på det.”

Om dryckespauser

”Det är en väldigt bra idé. Deltagarna i Tour de France använder drycker när det behövs inte bara när det är soligt ute. Jag gilla det från en supporter-synvinkel. Jag tror inte det kommer vara kvar till nästa säsong, men vem vet. Det är riktigt bra. Det är till för spelarna inte för tränare. Jag har 10 sekunder på mig att prata med dem så det handlar inte om att ge direktiv till spelarna.”


Om unga spelare

”Det viktigaste för unga spelare är tiden och att ha tålamod. Men stunden när de tappar tålamodet är stunden då saker går snett. Vi försöker hjälpa dem så mycket vi kan för att de ska kunna utvecklas till deras fulla potential. Jag gillar verkligen hur engagerade våra unga spelare är över sin framtid. Vår akademi har producerat några riktigt bra spelare de senaste åren.”

Om sin respekt för Graham Potter

”Han har genomgått den största utmaningen i en tränares liv. Från första gången jag såg Brighton har han ändrat på en hel del saker. Efter uppehållet har de ändrat sin strategi inför matcher. Det är den största utmaningen för en tränare att applicera dina idéer när du behöver få resultat. Jag har en stor respekt för Graham Potters arbete.”

Om Rhian Brewsters framtid

”Planen med Rhian är vi kommer att prata med honom och inte här och nu. Det står klart att hans situation är annorlunda jämfört med många av de andra spelarna. Swansea vill verkligen ha honom och det är viktigt. Rhian har uppenbarligen visat prov på sin talang. Hur det blir nästa år kommer vi att prata med honom om.”

Citaten är hämtade ifrån Liverpool Echo. 

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-07-07 15:46:36
Author

Fler artiklar om Liverpool