Lagbanner
Klopp kommenterar kollapsen

Klopp kommenterar kollapsen

Med en knappt dygns perspektiv mötte Jürgen Klopp pressen och kommenterade vad laget kan ta med sig från 0-4-nederlaget på Etihad och varför Joe Gomez byttes ut redan i halvtid.

Det är nog ingen som tror att matchbilden och Liverpools prestation hade sett ut som i går ifall matchen betytt någon poäng- och placeringsmässigt, men en mycket håglös 0-4-förlust är ändå inte acceptabel som nykorade mästare, mot huvudkonkurrenten och för spelare som tillhör Liverpool FC.

”Jag var inte på särskilt bra humör efter matchen, inte heller när jag gick och la mig eller när jag vaknade", berättade Jürgen Klopp på presskonferensen.

"När jag kom till Melwood blev jag på väldigt bra humör och frågade mig själv varför. Det beror på att där skapar vi förändring.

Vi förlorade matchen i de nyckelögonblick där City var bättre än oss. Vi gav bort en straffspark, ett inkast där vi lämnade Joe i en situation där ingen spelare på planeten borde lämnas ensam med Sterling, positioneringen var inte rätt och vi tappade bollen i lägen där vi vanligtvis inte blir av med den. Utöver det var vi bra, men vi klarade inte att ta tillvara på våra möjligheter.

Vi har inte förlorat många matcher under de senaste två och ett halvt åren. När vi har förlorat har vi använt det som energi in till nästa match. Om vi inte har spelat bra måste vi få en reaktion. Det innebär inte att vi ska förändra allt, men vi måste vara påslagna i de lägena.


I det läget när Joe hamnade ensam med Sterling skulle han ha ropat efter hjälp. Det är den typen av saker vi måste ändra och vi har visat från första dagen att vi kan göra det. Ska vi uppnå något speciellt måste vi ge hundra procent i alla situationer. Måste vi förlora med 0-4 för att lära oss det? Kanske, det kan hjälpa.”

Det normalt så starka försvaret släppte till ovanligt många och ovanligt öppna lägen bakåt och värst hade Joe Gomez och Andy Robertson det. Gomez byttes ut redan i halvtid och det berodde enligt Jürgen Klopp på den begränsade mängden tillgängliga mittbackar:

”Gomez var inte skadad, men han hade en varning. Jag tänkte på det omedelbart när han fick gult kort att vi inte vet när Dejan Lovren är tillbaka.
Vi har inte så många mittbackar skadefria och därför ville jag inte riskera att han drog på sig ett gult till och bli avstängd.”


Det är klart att det inte varit önskvärt att spela tio mot elva mot Manchester City, men nog skulle Fabinho ha en lättare resa som vikarierande mittback mot Aston Villa på söndag (i händelse av att Gomez blev utvisad på Etihad) än mot Manchester City?

Källa: liverpoolfc.com

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-07-03 17:13:00
Author

Fler artiklar om Liverpool