Lagbanner
Klopp – Liverpool förtjänar titeln

Klopp – Liverpool förtjänar titeln

Nya besked från Premier League gör gällande att lag kan starta gemensam träning i smågrupper. Jürgen Klopp välkomnar beskedet och insisterar att Liverpool förtjänar att krönas till mästare, även om säsongen ej återupptas.

Efter dagens besked från Premier League har klubbarna fått grönt ljus att återuppta den gemensamma träningen. Dock ska träningen bedrivas i smågrupper, men beslutet är ett första steg mot ett slutförande av säsongen.

Jürgen Klopp är en av de personer som vill se att säsongen slutförs och i en intervju på DFB Academy pratar Klopp om hans tankar angående säsongsavslutningen.

Det pratades om att det fanns personer som ville avsluta säsongen och förklara den ogiltig. ’Huh? Vi har spelat 76 procent av säsongen och du vill bara radera hela grejen?’

Jag tycker personligen att ett sådant beslut skulle vara ett väldigt orättvist. Att bara stryka ett streck över hela säsongen och säga att den aldrig inträffade.

Vi leder hemmatabellen och vi leder bortatabellen. Det är en säsong som bör sluta med att vi blir mästare.

Att bekämpa pandemin och klara av krisen är det viktigaste just nu. Men det innebär inte att andra saker är helt oviktiga bara för att de inte är det som är viktigast just nu,

Jag anser att det finns värre saker i livet än att inte vinna ligatiteln. Många människor runt om kring upplever stora problem. Människor dör, det händer alltid, men just nu på grund av ett virus som ingen kunde förutse och förbereda sig inför.

Vi kan inte förbereda oss inför allt, men vi måste reagera ofta. Det är den största delen av mitt liv, att reagera på saker som jag inte kunde förutse och förväntade mig."


Källa: Liverpool Echo

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-05-18 21:09:00
Author

Fler artiklar om Liverpool