Lagbanner
Klopp om första dagen tillbaka på Melwood

Klopp om första dagen tillbaka på Melwood

Jürgen Klopp var uppspelt över att vara tillbaka på träningsplanen igen efter det nio veckor långa uppehållet. “Det kändes som att börja skolan igen,” sade managern till liverpoolfc.com.

Det var under onsdagsförmiddagen som Liverpool äntligen kunde återvända till träningsplanen. För att följa Premier Leagues protokoll och lättare kunna hålla avstånd till varandra i detta första skede av uppstartsfasen delades truppen in i mindre smågrupper. Träningen skilde sig således ganska radikalt från ett vanligt träningspass men räckte fullgott  för Jürgen Klopp som var mer en belåten med att äntligen kunna dra på sig kepsen och blåsa i pipan igen. 

“Det kändes som att börja skolan igen,” sade tysken till LFC:s officiella hemsida. “Jag kunde ta på mig mina träningskläder igen, och nu för rätt syfte; för att åka till träningen. Jag körde till Melwood och var väldigt glad över att se killarna igen. Jag såg inte allihopa, jag såg bara tio av dem och alla tränarna, vilket är en bra start. De såg alla ut att vara på bra humör. Vi är redo och det var väldigt fint att vara tillbaka.”

Klopp passade på att credda övriga personalen på Melwood som hållit skeppet flytande under det långa uppehållet: “ De är briljanta. Det var full fart på Melwood under hela uppehållet, inte med träningar men kockarna har lagat mat åt spelarna och sådant, leveranser har tagits emot o.s.v. Så mycket har hänt här på Melwood som inte haft med fotbollen att göra. Att kunna komma tillbaka så här till ett dukat bord är briljant.”

På frågan om hur mycket det här upplägget liknar en vanlig försäsong svarade Klopp: "Det är som en försäsong för oss. Vi vet inte hur länge det kommer att vara och vi kommer inte spela några vänskapsmatcher, kanske kan vi organisera internmatcher om vi får tillåtelse till det, men det kommer inte vara precis som en vanlig försäsong. Men en typ av en försäsong är det. Vanligtvis har våra spelare två eller tre veckors semester per år, nu har de haft nio veckors ledigt. Det var inte semester men ändå ledigt. Det är bra på så sätt att de äntligen får en riktig vila. Å den andra sidan kan man inte vila ordentligt i tider som dessa. Men sådant är läget och vi får jobba efter det.”

“Från en sportslig synpunkt är det en ordentlig utmaning att förbereda sig för något som man inte vet när det kommer att hända. Men så är det. Jag föredrar de här problemen än dem vi har tampats med de senaste veckorna. Ligan beslutade att låta oss börja träna igen, protokollen är bra. De är svåra att följa men vi har gjort det och nu kan vi börja träna på ett väldigt säkert sätt. Sedan hoppas vi på goda nyheter då det skulle gynna både oss och landet i stort. Vi förbereder oss för framtiden, när den kommer vet vi ännu inte.”


Källa: liverpoolfc.com
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-05-21 15:02:20
Author

Fler artiklar om Liverpool