Lagbanner
Klopp om skadeläget, Keïta och Arteta

Klopp om skadeläget, Keïta och Arteta

Det stundar dubbelmöte med Arsenal på Anfield inom fyra dygn. Först match i Premier League på måndag och sedan Ligacupens fjärde omgång på torsdag. När Jürgen Klopp mötte pressen på fredagen gav han en uppdatering av skadeläget, Naby Keïtas utveckling och jobbet Mikel Arteta gjort sedan han tog över Arsenal.

Vad gäller skadesituationen bekräftade Jürgen Klopp på fredagens presskonferens att Joël Matip och Jordan Henderson ännu inte är tillbaka i träning medan Joe Gomez återupptog träning under fredagen. Det samma gäller Billy Koumetio.

Utan Hendo på planen ökar chansen för Thiago men Klopp ville inte bekräfta om nyförvärvet kommer starta matchen.

”Vi har några dagar kvar att träna och några av killarna behöver återhämta sig från matchen på torsdagskvällen, så vi får se hur vi ställer upp mot Arsenal.

Jag har en tanke om det hela men varför ska jag fatta ett beslut i dag när vi har tid fram till måndag. Men Thiago är med och tävlar om en plats, helt klart."


Klopp höll som väntat svaret mycket kort när det gäller kommentarer om en eventuell övergång för Rhian Brewster, men hade mer att säga om Naby Keïta.

”Av någon anledning gick det bra i början när han bara spelade på som han är van men blev värre när jag började coacha honom. Det är kanske inte huvudskälet utan i första hand att han hade otur med skador, var tvungen att lära sig språket, smälta in i truppen och allt det där.

Han gör riktigt bra ifrån sig och vi tar hand om honom. Han byttes in mot Lincoln City och har spelat i båda ligamatcherna så allt är som det ska.”


180 minuter Gunners i veckan alltså och så här ser Klopp på Mikel Artetas ”nya” Arsenal.

”Arteta visade på kort tid att han verkar vara en utmärkt manager eftersom det lag som han har satt ihop och deras struktur är exceptionell. Balansen mellan försvar och anfall är väldigt bra. De är välorganiserade men spelarna har ändå frihet i sina roller.

Han har gjort ett riktigt imponerande jobb och förändrat andan i hela klubben. Jag vet inte hur den var när han kom dit men jag tror knappast någon förväntade sig att de i slutet av säsongen skulle ha vunnit en titel. Det är en riktigt tuff motståndare.

De kommer förmodligen spela en 5-4-1-formation där alla spelare deltar i försvarsarbetet, vilket gör det svårt för motståndarna. Samtidigt har de snabbheten för omställningar och det kan orsaka dig stora problem.”


Citat hämtade från liverpoolfc.com

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-09-26 12:31:52
Author

Fler artiklar om Liverpool