Lagbanner
Klopp tar ut säsongens Champions League-trupp

Klopp tar ut säsongens Champions League-trupp

Ett nytt Champions League-äventyr stundar och Jürgen Klopp har tagit ut de spelare som ska försöka vinna nummer sju.

Grupperna till årets upplaga av Champions League lottades för drygt en vecka sedan, och det stod klart att Liverpool hamnat i en mycket tuff grupp. På vägen mot slutspelet ska Klopps mannar ta sig an Atlético Madrid, Milan samt Porto. Det kommer gälla att göra jobbet på Anfield samtidigt som man behöver plocka en handfull pinnar på bortagräs.

De två senaste Champions League-säsongerna har slutat i besvikelse med uttåg i åttondelsfinal och kvartsfinal. Nu är däremot nyckelspelare som van Dijk tillbaka, och jag tror Liverpool har alla möjligheter att gå långt och även vinna turneringen. Klopp har nu tagit ut 24 spelare som förhoppningsvis ska kunna uppfylla förhoppningarna om att gå hela vägen.

Följande 24 spelare är uttagna till gruppspelsfasen av Champions League:

Målvakter: Alisson Becker, Adrian, Caoimhin Kelleher

Försvarare: Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Joe Gomez, Kostas Tsimikas, Andrew Robertson, Joel Matip, Nathaniel Phillips, Trent Alexander-Arnold

Mittfältare: Fabinho, Thiago, James Milner, Naby Keita, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain, Harvey Elliott

Anfallare: Roberto Firmino, Sadio Mané, Mohamed Salah, Takumi Minamino, Diogo Jota, Divock Origi

Värt att nämna är att Divock Origi är med i truppen, vilket kan vara en indikation på Klopp inte tänker göra sig av med belgaren trots rykten om en flytt till Turkiet.

UEFAs regel om att spelare som är under 21 år gamla och som kvalificeras som ”homegrown” inte behöver registreras, innebär även att Curtis Jones och Neco Williams kommer vara tillgängliga för spel.
 

Källor: liverpoolecho.co.uk

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-09-04 16:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool