Lagbanner
Klopps presskonferens: om Brewster, Jones och landslagsuppdrag

Klopps presskonferens: om Brewster, Jones och landslagsuppdrag

Inför matchen mot Aston Villa fick Jürgen Klopp ge sin syn på lagens värvningar, Curtis Jones, lottningen i Champions League och landslagsuppdrag för klubblagsspelare.

Om Liverpools och Aston Villas värvningar under sommaren:

”Kostas är skadad för tillfället och det är inte särskilt roligt. Men han smälte in i klubben på tre minuter, det är den sortens person han är.

Thiago inledde bra men är inte tillgänglig av andra skäl.

Diogo Jota har spelat halvannan match, ser lovande ut, men behöver såklart tid.

Om du verkligen ska attackera titeln den här säsongen måste du förbättra dig eftersom alla andra kommer att göra det. Alla lag har blivit bättre efter det här övergångsfönstret och Aston Villa är ett av dem. Traoré och Barkely är två väldigt fina värvningar.”


Om Rhian Brewster:

”Rhian var allvarligt skadad. Han spelade en halv väldigt bra säsong för Swansea och nätade för oss under försäsongen. Om han hade varit 25-26 år kunde han ha väntat på sin chans men situationen är en annan när han är yngre.

Jag vet inte vad som kommer att ske men kanske är det vettigt
[med en övergång]."

Om Curtis Jones:

”Han har förbättrat sig på flera nivåer, personlig och sportsligt. När en stor talang växer upp och mognar är det något jag verkligen gillar.

Curtis är en viktig del av truppen och redan det är en stor prestation. Inte så att du berättar det för barnbarnen men i det skedet av karriären han befinner sig är det stort. Ingen kommer att sova dåligt om jag berättar att Curtis ska starta i morgon inför en ligamatch.”


Om lottningen i Champions League:

”Jag vet inte allt om alla matcher Midtjylland spelade i fjol men alla lag som är i Champions League är med av en orsak. De är väldigt bra fotbollslag. Det är det viktigaste du behöver känna till.

Atalanta är den stora överraskningen i Italien och har inlett den här säsongen bra. Ajax är känd för sensationell ungdomsutveckling och sin fotboll. De har tappat några spelare men har också fått in andra.

Nästa vecka har jag tid att förbereda mig och det behövs eftersom vi ska möta dem omedelbart efter landslagspausen.”


Om spelare på landslagsuppdrag:

”Som med ens familj i dessa tider önskar du att ha dem så nära dig som möjligt. Jag är lite bekymrad eftersom det är svårt att komma i kontakt med alla fotbollsförbund runtom i världen. Uppgifterna från dem är inte den bästa och som klubb känner du dig ganska ensam när det gäller den typen av saker.

Premier League och tv-bolagen ger oss en utmaning och de bryr sig inte om våra spelare har en match i Peru på onsdag kväll. De förväntar sig att de kan spela igen tidigt på lördagen. Tar de reguljärflyg är de dock inte tillbaka förrän på fredagen.

Jag klagar inte och vet att det är svårt att få till men här verkar det inte som att Premier League och tv-bolagen bryr sig.”


Om handsregeln:

”Det alla vill uppnå med VAR är tydliga och korrekta avgöranden. Det är viktigt att vi håller reglerna så enkla som möjligt och det återstår fortsatt en del jobb innan vi får klarhet i detta.

Det sätt som offside tolkas på nu är inte heller så kul.”


Källa: liverpoolfc.com

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-10-02 18:36:06
Author

Fler artiklar om Liverpool