Landslagsuppdatering - imponerande debut av Williams

Neco Williams får beröm för sin förstalagsdebut för Wales, Kostas Tsimikas ställdes över med feber och Xherdan Shaqiri har återvänt till Melwood för att träna.

Med timmen spelad av matchen mellan Finland och Wales i Helsingfors gavs Neco Williams sin landslagsdebut i förstalaget efter flera framträdanden för U19-landslaget. Från sin offensiva position på högerkanten var Williams aktiv och strax före slutet var han nära att kröna insatsen med ett mål, men träffade inte innanför ramen från sin position nära bortre stolpen. WalesOnline liksom flera fans på Twitter var positivt överraskade av Liverpools 19-åring.

Harry Wilson spelade andra halvlek när han ersatte Gareth Bale medan Ben Woodburn blev kvar på bänken i en match som Wales vann med 1-0 efter mål av Kieffer Moore tio minuter från slutet.

Det blev ingen speltid för Marko Grujic när Ryssland hemmaslog Serbien med 3-1 och inte heller för Caoimhin Kelleher i 1-1-matchen mellan Bulgarien och Irland där Shane Duffy räddade en poäng för bortalaget i 93:e minuten.

Kostas Tsimikas hade feber och ställdes därför av försiktighetsskäl över Greklands 0-0-match borta mot Slovenien. Hans covid-19-test var glädjande nog negativt och Liverpools nye vänsterback förväntas starta Greklands nästa match mot Kosovo.

Det blev ingen speltid för Xherdan Shaqiri i Schweiz 1-2-förlust borta mot Ukraina och enligt Evening Standard har Shaqiri återvänt till Melwood och tränar där.

Till skillnad från Shaqiri kunde Jordan Henderson, Joël Matip och Divock orig ses på foton från gårdagens träning. Origi blev trots att han inte är helt skadefri uttagen till Belgiens trupp inför mötena med Danmark och Island, men han har alltså inte rest med landslaget utan tränar på hemmaplan.

I kväll möter Andy Robertsons Skottland Israel på hemmaplan medan Virgil van Dijk och Gini Wijnaldum välkomnar Polen för en intressant uppgörelse även om Robert Lewandowski saknas för bortalaget.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-09-04 15:01:15