Lagbanner
Landslagsuppehållets Liverpool: ”Hamnade i luven på varandra”

Landslagsuppehållets Liverpool: ”Hamnade i luven på varandra”

Årets sista landslagsuppehåll är till ända. Högt och lågt, bra och mindre bra, men positiva egenskaper för den hektiska perioden som kommer. Liverpoolredaktionen ger er allt från landslagsuppehållet från klubbens spelare.

Asien
Japan
Wataru Endo
Vår ensamma asiatiska stjärna ledde, med kaptensbindeln, vidare sitt Japan i VM-kvalet. Det blev 90 minuter i 4–0-segern mot Indonesien där Endo var tryggheten själv med bollen och gjorde det lilla som krävdes på mitten för att bortalaget skulle lämna mållösa.

I den andra matchen ställdes man mot Kina där Endo återigen fick 90 minuter med kaptensbindeln och fortsatte på inslaget spår. Hög passningsprocent, och fler dueller (samt fler vunna dueller) bidrog till 3–1-segern. Japan kommer gå till VM 2026 då laget toppar gruppen på 16 poäng medan övriga fem lag kampar bakom med sju och sex poäng.


Europa
England
Curtis Jones
En av säsongens bästa spelare, och den definitiva genombrottsliraren denna säsong fick kröna året med att göra landslagsdebut, OCH på vilket sätt. Det blev 90 minuter i 3–0-segern och dessutom ett elegant klackmål, snacka om debut. I övrigt var han lugnet själv även i den vita tröjan och det är bara att hoppas att denna självförtroende boost lyfter Jones även i Liverpooltröjan.

I Englands andra match mot Irland blev det ytterligare 79 minuter när England vann med 5–0 och slutligen tog klivet tillbaka upp i Nations Leagues A-division. På 142 passningar denna landslagssamling slog Curtis endast bort sex, imponerande siffror att visa upp för Lee Carsley som gav Jones debuten men även Thomas Tuchel som tar över det engelska landslaget efter årsskiftet!

Jarell Quansah
Quansah blev sent upplyft från U21 till A-laget, men väl där blev det bara träning i högsta klass då mittbacken blev kvar på bänken under båda matcherna.
 

Frankrike
Ibrahima Konaté
Mittbacken gjorde vad han skulle i den första matchen mot Israel. Fransmännen höll nollan, men ändå blev det en missräkning när laget inte gjorde något mål. Konaté fortsatte att hålla Liverpoolfanan högt och var en trygghet med fötterna.

I den avgörande matchen mot Italien blev Frankrike slutligen segrare i gruppen efter 3–1-vinsten. Konaté spelade ytterligare 90 minuter, men utan att glänsa. Stabil med fötterna men Italien var inte ofarliga mot Saliba/Konaté. Summasummarum ett klart godkänt uppehåll.
 

Grekland
Kostas Tsimikas
Konstantions hade en tuff kväll mot engelsmännen. Det blev bara 57 minuter (där de bara släppte in ett mål). Men vänsterbacken hade inte siffrorna på sin sida.

Det blev en något bättre prestation i 2–0-segern mot Finland, men Greklands stjärna glänste inte under landslagsuppehållet. För landet blir det dock kval till A-divisionen efter att ha slutat på samma poäng som England, men som tvåa.
 

Irland
Caoimhin Kelleher
Världens bästa andramålvakt är första spade i sitt landslag, och de inledde med kampen om att hålla sig kvar i B-divisionen mot Finland. Där blev Kelleher stor hjälte när han höll lakanen rena och stoppade en straff i 1–0-segern, totalt blev det fyra räddningar.

I den, för Irland, resultatmässigt obetydelselösa matchen mot England gick det desto sämre. Två räddningar men fem insläppta blev det efter att laget blivit en man kort. Men jobbet är gjort och Finlands matchen befäster hans position i landslaget.
 

Nederländerna
Cody Gakpo
Vår trio av holländare hade lite olika upplägg under landslagsuppehållet. Cody Gakpo fick 79 minuter i 4–0-segern mot Ungern och fick dessutom dunka dit en straff i en bra match från hans, och lagets, sida.
I den betydelselösa matchen mot Bosnien (1–1) blev det ett 13 minuter långt inhopp där inte mycket hann att uträttas.

Ryan Gravenberch
Det var en liknande historia för Graven som fick 79 minuter mot Ungern där han styrde och ställde på mittfältet.

Mot Bosnien blev det 19 minuter på slutet utan att sticka ut.

Virgil van Dijk
Kapten i klubb- och landslag ledde ut Nederländerna till 4–0-segern mot Ungern och gjorde jobbet på plan och som en ambassadör när han tog hand om Szoboszlai i det otäcka sjukdomsfallet som drabbade Ungern. Prestationsmässigt var det som alltid en trygghet längst bak.

Efter matchen åkte han hem till Liverpool för att ta hand om kroppen på “hemmaplan”.

Nordirland
Conor Bradley
Nordirland gjorde vad som krävdes för att vinna gruppen och ta sig till Nations Leagues B-division. I 2–0-segern mot Belarus blev det 89 minuter och ständiga hot på högerkanten från Bradley.

Matchen mot Luxemburg (2–2) såg liknande ut, men istället för en seger och en nolla krönte Bradley insatsen med ett mål. Allt som krävdes för uppflyttning.

Skottland
Andrew Robertson
Skottland tog två riktigt tunga vinster som höll de kvar i A-divisionen. Kapten Robbo spelade 90 minuter i 1–0-segern mot Kroatien och hittade tillbaka till form efter en tuffare tid i klubblaget.

I den avgörande matchen mot Polen fortsatte han på inslaget spår och blev stor hjälte när han avgjorde i 93:e minuten med 2–1-målet. Ytterbackarna levererar återigen poäng, oavsett om det är för klubb eller land.

Ben Doak*
Utlånade (till Middlesbrough) Ben Doak stod för en imponerande insats mot Kroatien och snurrade upp Josko Gvardiol både en och två gånger. Han var även högst involverad i matchens enda mål under sina 89 minuter.

Mot Polen blev det 66 minuter där han var felfri med fötterna och även där bjöd på diverse delikatesser!

Ungern
Dominik Szoboszlai
Ungern blandade och gav. 4–0-förlust mot Nederländerna efter det otäcka sjukdomsfallet i ledarstaben byttes ut mot en stark poäng mot Tyskland. Szoboszlai var dock en av de bättre spelarna mot Nederländerna, och mot Tyskland gjorde han Ungerns mål på straff. Ett, prestationsmässigt, bra uppehåll för ungraren.

Wales
Lewis Koumas*
Ytterligare ett lån (till Stoke) spelade A-landslagsfotboll. Koumas fick tilläggstiden i 0–0-matchen mot Turkiet och hann inte med särskilt mycket och blev sedan kvar på bänken i 4–1-segern mot Island.

Nordamerika
St. Kitts & Nevis
Kyle Kelly
Lagets enda nordamerikanska A-landslagsspelare heter Kyle Kelly. Den 19-åriga U21-mittfältaren var med i truppen men fick ingen speltid i St. Kitts & Nevis play-in kval i karibiska Nations League. Laget vann första mötet mot Kuba med 2–1, men förlorade totalt med 5–2 efter en 4–0-förlust i Kuba.

Sydamerika
Argentina
Alexis Mac Allister
Sydamerikanerna gnuggar också VM-kval med 2026 i sikte. Regerande världsmästarna Argentina kommer ta sig dit och leder kvalgruppen tämligen överlägset efter 12 omgångar. Under detta landslagsuppehåll var det dock inga lysande prestationer.
Mac Allister fick 64 minuter och var generellt ganska svag i 2–1-förlusten mot Paraguay. Han får dessvärre inte säsongen att stämma fullt ut, och även dessa prestationer kan påverka speltid i klubblaget med Jones, Graven och Szobo som närmsta konkurrenter.

I 1–0-segern mot Peru steppade han upp lite under 89 minuter, men det finns ytterligare nivåer till Alexis spel som måste komma fram!

Colombia
Luis Díaz
”Luchos” Colombia kommer nog också spela VM 2026, men kan inte slappna av lika mycket som Argentina. Kapten Díaz spelade hela den galna matchen mot Uruguay där Colombia kvitterade i 96:e men tappade poängen i 90+11 (3–2 till Uruguay). Ytterforwarden stod för en ganska “vanlig” insats där det mesta kom att handla om att han hamnade i luven på Darwin, förhoppningsvis inget allvarligt de två mellan.

Det blev även en hel match mot Ecuador där Lucho var en av de bättre i Colombia, men återigen kammade de noll efter Enner Valencias tidiga mål (0–1).

Uruguay
Darwin Núñez
Uruguay stormar också mot VM, särskilt efter detta “uppehåll”. 3-2-segern mot Colombia innebar en hel match för Darwin som dessvärre förblev ganska osynlig mer än “bråket” med Díaz.

I 1–1-matchen mot Brasilien var det återigen anonymt för Darwin som fick 45 minuter.

Juniorer
England – U21
Tyler Morton
Englands U21 fick två kryss mot Spanien respektive Nederländerna i vänskapsmatcherna (0–0 resp. 1–1). För Morton blev det 78 minuter och en stabil insats mot spanjorerna, och 74 minuter plus ett gult kort i en liknande insats mot Nederländerna.

Spanien – U21
Stefan Bajcetic*
Den RB Salzburg-utlånade spanjoren fick andra halvlek i matchen mot England och var lugn, trygg samt nyttig på mittfältet när England anföll.

I 2–1-vinsten mot Danmark belönades han med en startplats men byttes ut i den andra halvleken i en godkänd prestation.

USA – U20
Keyrol Figueroa
Kom in i USA:s 3–0-seger mot Sydkorea i Marbella.

Startade i en meriterande 2–1-seger över Frankrike, återigen i vänskapsmatch.

England – U20
Kaide Gordon*
Gordon är utlånad till Norwich och var med i Englands U20. I 4–0-segern blev han poänglös men fick 60 minuter.

I 1–1-matchen mot Polen startade Gordon och krönte matchen med ett gult kort.

England – U19
Trey Nyoni
Gjorde debut för laget när han kom in i 2–1-segern mot Bulgarien.

Fick speltid i 0–0-matchen mot Belgien.

Irland – U19
Trent Kone-Doherty
Den nya “Trent - dubbelnamn” kom in från bänken och gjorde assist i 4–0-segern mot Azerbajdzjan.

Spelade lite mindre än en timme i Irlands 2–1-seger över Island, vilket tog laget vidare till nästa steg i U19-kvalet.

England – U17
Rio Ngumhoa
Den nya ynglingen fick 74 minuter i 1–1-matchen mot Belgien, som England förlorade på straffar.

Laget förlorade även returmötet med 2–1.

Såg du någon av våra spelare under uppehållet, och var det någon som stack ut för dig?
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-11-20 11:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool