Landslagsuppehållets Liverpool – straffuttåg, skada & succé

Säsongens sista landslagsuppehåll är till ändå. Flera Liverpoolspelare har varit runt i världen med blandade resultat. EM-miss till skador till briljans, Liverpoolredaktionen ger er Landslagsuppehållets Liverpool.

Asien:
Wataru Endo
För japanerna skulle det vänta två VM-kvalmatcher mot Nordkorea. En hemma och en borta, men det blev bara hemmamatchen lustigt nog. För Endo blev det drygt en halvtimmes spel i 1–0-segern där han med fötterna var nästintill fläckfri medan duellspelet lämnade mer att önska.

Europa:
Andrew Robertson
Skottland hade två träningsmatcher på schemat, något som skulle bli kostsamt för kapten Robbo. I den första matchen mot Nederländerna förlorade skottarna med 4–0 och trots storförlusten stod Robbo för en godkänd insats. I den andra matchen väntade Nordirland och då var dessvärre olyckan framme. Vänsterbacken inledde starkt men i den 37:e minuten fick han lämna planen efter en otäck smäll. Huruvida allvarlig skadan är, är ännu oklart men det såg inte positivt ut för kaptenen. Nordirland vann sedan matchen med 1–0 efter att Conor Bradley gjort matchens enda mål.

Caaoimhin Kelleher
Irland spelade även de två träningsmatcher. Först ut var Belgien där Kelleher vaktade målet med bravur, irländaren motade det som kom hans väg men kämpade med distributionen. Men en nolla är en nolla. I förlustmatchen (0–1) mot Schweiz var sedan Kelleher förpassad till bänken.

Cody Gakpo
Först ut av holländarna är Cody Gakpo. Anfallaren som haft en tuff tid i Liverpool verkade trots allt på spelhumör mot Skottland när han stod för två assist i 4–0-segern innan han i den 82:a minuten fick kliva av. I den andra matchen mot Tyskland fick ’Gakkerz’ hoppa in sista kvarten men hann inte att påverka slutresultatet (2–1 till Tyskland).

Conor Bradley
Vår nya stjärna Conor Bradley levererar även i landslaget. I den första träningsmatchen mot Rumänien stod han för en fullt godkänd insats på högerbacken när lagen delade på ’poängen’ (1–1) och i den andra matchen väntade Skottland där Bradley fick en högre utgångsposition vilket även ledde till att talangen gjorde matchens enda mål. Totalt blev det 173 minuter för Bradley.

Dominik Szoboszlai
Landslagsuppehållet blev succé för Szoboszlai. I båda matcherna mot såväl Turkiet som Kosovo blev det seger (1–0 & 2–0) och i båda matcherna blev det ett mål och Szobo blev ungrarnas bästa spelare. En välkommen formtopp för mittfältaren.

Ibrahima Konaté
Frankrike inledde landslagsuppehållet med en förlust mot Tyskland (0–2) utan involvering av Ibou. I den andra matchen besegrades Chile med 3–2 där Konaté stod för 99 procent i passningsprocent och vann alla förutom en duell.

Joe Gomez
Äntligen fick Joe Gomez en välförtjänt kallning till landslaget, dessvärre var det inte de roligaste matcherna på Wembley. I matchen mot Brasilien kom Gomez in i den 67:e minuten och fick se Endrick avgöra i den 80:e. I 2–2-matchen mot Belgien fick Gomez hoppa in redan i den 10:e minuten när John Stones klev av skadad, och nästan direkt fick Gomez se Belgien göra mål. Gomez och Co fick sedan kapitulera en gång till och han hann även med ett gult kort innan landslagssamlingen var över.

Kostas Tsimikas
För Grekland väntade ett sista kval till EM via Nations League. I semifinalen besegrades Kazakstan med 5–0 och Tsimikas bidrog med en assist och var en av grekernas bästa spelare. I finalen väntade Georgien, och efter 120 händelselösa minuter fick tyvärr, för Kostas, grekerna se sig besegrade på straffar.

Virgil van Dijk
Kapten van Dijk spelade 90 minuter gånger två mot Skottland och Tyskland utan att sticka ut i någon av matcherna. Men där passningsspelet var hans främsta bidragande och duellspelet lämnade något mer att önska med hans standards.

Sydamerika:
Alexis Mac Allister
Argentina träningsspelade även dem och inledde med att besegra El Salvador med 3–0. Mac Allister fick dryga 20 minuter och hann med att liva upp spelet något med fina fötter. I matchen mot Costa Rica fick han en timme under bältet och hann även kröna detta med ett mål i 3–1-segern.

Luis Díaz
Colombianen bar armbindeln i den första matchen mot Spanien och krönte detta med en fantastisk assist efter en elegant soloräd. Målet blev även matchens enda i segern. Sedan blev det även 67:e minuter mot Rumänien innan Díaz klev av vid ställningen 2–0 till Colombia, matchen slutade sedan 3–2 till sydamerikanerna.

Junisar:
Amara Nallo
Englands U18 vann träningscupen ”Pinstar Super Cup” efter att ha besegrat Tjeckien med 2–1, tyskarna på straffar och slutligen Nederländerna med 2–1. För försvararen Nallo blev det 13 minuter mot Tjeckien, start mot Tyskland och första halvlek mot Nederländerna.

Bobby Clark
Clark fick andra halvlek i 5–1-segern mot Polen för Englands U20 under landslagsuppehållet.

Harvey Elliott
Elliott som borde vara och nosa på en A-lagsplats fick nöja sig med U21 och bidrog stort under samlingen. Mot Azerbajdzjan blev det 75 minuter och två mål när han blev MOTM och hade ett bra samarbete på mitten med utlånade Tyler Morton i 5–1-segern. I den andra matchen mot Luxemburg blev det nästan lika bra när Elliott stod för två assist i 7–0-segern mot Luxemburg, där bjöd han även på en elegant rabonapassning på volley som nu trender på sociala medier.

Jarell Quansah
Quansah var även han med på U21-samlingen, efter 0 minuter mot Azerbajdzjan fick han 90 minuter mot Luxemburg i 7–0-segern och stack ut med ett stabilt passningsspel i en övrigt tafatt match för defensiven.

Jayden Danns
Englands U18 vann träningscupen ”Pinstar Super Cup” efter att ha besegrat Tjeckien med 2–1, tyskarna på straffar och slutligen Nederländerna med 2–1. Danns fick knappa 30 minuter mot Tjeckien innan han fick hela matchen mot Tyskland och även satte en straff i avgörandet, i sista matchen bar Danns kaptensbindeln under sina 67 minuter mot Nederländerna.

Kaide Gordon
För Kaide Gordon blev det som Clark, och utlånade Luke Chambers, en andra halvlek mot Polen för Englands U20. Gordon och Chambers spelade sedan även i 3–1-segern mot Tjeckien.

Lewis Koumas
För Koumas var det upp och ner när han debuterade för Wales U21. Han inledde med det matchavgörandet 2–1-målet mot Litauen medan han och utlånade Terence Miles startade i 2–0-förlusten mot Marocko.

Trey Nyoni
Englands U18 vann träningscupen ”Pinstar Super Cup” efter att ha besegrat Tjeckien med 2–1, tyskarna på straffar och slutligen Nederländerna med 2–1. För mittfältaren blev det 18 minuter mot Tjeckien, start mot Tyskland och bänk mot Nederländerna.