Lagbanner
Lånekollen: Harvey Elliotts succé i Blackburn

Lånekollen: Harvey Elliotts succé i Blackburn

Liverpooltalangen Harvey Elliott tar stora kliv på lån i Blackburn Rovers. Senast igår kväll hittade han nätet med ett vackert skott i krysset när laget hemmaslog Millwall. “Jag är enormt imponerad av hans start i klubben,” säger Thomas Loftén, Rovers-skribent på SvenskaFans.

En nätt passning i sidled från Adam Armstrong och lite utrymme strax utanför straffområdet var allt Liverpools sjuttonårige supertalang Harvey Elliott behövde för att bända in 1-0 för sitt Blackburn i gårdagskvällens 2-1-viktoria hemma mot Millwall

Målet var LFC-lånets andra under hösten som får beskrivas som en stor succé. Elliott har fått speltid i tio av lagets femton ligamatcher och står utöver de dubbla fullträffarna noterad för tre assist.

Blackburnsupportern, tillika SvenskaFans-skribenten, Thomas Loftén är mer än nöjd med det han sett från engelsmannen så här långt. 

“Jag är enormt imponerad av hans start i klubben och han har varit mer involverad än jag trodde från början,” säger han. 

“Klart att man fattade att killen hade talang men vi har haft ett par lån som inte har levt upp till sin talang. Men Harvey har verkligen imponerat från start och med två mål och tre assist på tio matcher så bidrar han verkligen i laget, han verkar ha en blick för spelet som är ovanlig för en 17-åring.”

Elliott, som till dags dato är den yngste spelaren att göra debut i Premier League, nådde tidigare den här säsongen ytterligare en milstolpe när han med sin fullträff mot Coventry blev Blackburns yngste målskytt på 59 år. 

Thomas Loftén berättar om det höga förtroende Elliott gjort sig förtjänt av och tror på en fortsatt ljus framtid för yttern. 

“Vi spelar en typ av 4-3-3 och det känns som att Harvey och Sam Gallagher slåss om den högra platsen i anfallet, han har även i vissa matcher gått in centralt för att förändra en matchbild. Förtroendet från Mowbray visade sig nog igår mot Millwall då trots att Gallagher startade så fick Harvey en plats på mittfältet, trots spelare som Rothwell och Downing på bänken. Mowbray har flera gånger sagt hur viktig Harvey är för vår spelide.”

“Han borde bli riktigt bra, allt hänger på speltid samt hans egen inställning. Det mesta finns redan där i form av fart, teknik samt spelförståelse. Han verkar vara en jäkla bra kille som jobbar kopiöst på plan vare sig det är offensivt eller defensivt, dessutom trevlig och ödmjuk i intervjuer. Känns som att han inte kommer slarva bort sin talang direkt.”


***

Hur långt tror ni att Harvey Elliott kan nå? Kommentera nedan!  

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-03 19:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool