Lagbanner
Lånekollen: Marko Grujic

Lånekollen: Marko Grujic

liverpoolsweden.se fick sig en pratstund med Porto-redaktionens Eric Hellquist för att höra hans tankar kring den gänglige serbens tid i den blåvitrandiga tröjan.

Efter en stundtals mycket fin tid på lån i tyska Herta Berlin blev det ingen fortsättning för serben i huvudstadsklubben efter att hans lånekontrakt med klubben löpte ut under sommaren 2019. Trots att klubbens sportchef Michael Preetz och huvudtränare Pal Dardai gjorde allt de kunde för att behålla den reslige mittfältaren. Han hyllades stort av Dardai som menade att Grujic är den bästa mittfältare Herta sett på över tjugo år, inga små ord för en spelare vars karriär inte riktigt blommat ut på allvar. Flyttlasset gick istället vidare till norra Portugal under hösten 2020 och närmare bestämt till Porto där han haft svårt att upprepa det fina spelet från tiden i Bundesliga. 

Så här säger SvenskaFans Porto-skribent Eric Hellquist själv om Grujic:

Enligt transfermarkt.com har Grujic figurerat i femton ligamatcher den här säsongen. Hur kommer det sig att han inte fått mer speltid?

- Jag har själv undrat varför han inte fått mer speltid, men det gäller egentligen alla tre Premier League-lånen (Malang Sarr och Felipe Anderson). Som du säger tar det ett tag att anpassa sig men klubbens tränare Conceicao har inte direkt varit jättegenerös med speltiden för Grujics del.

För en spelare kan det ta lite tid att anpassa sig till en ny miljö och ett nytt lag. Har du någon koll på hur han verkar han trivas i laget och i staden Porto?

- Jag tycker det verkar som Grujic trivs hyfsat bra i gruppen i alla fall men jag tror att när han väl har spelat har det inte riktigt funkat systemmässigt för honom. Sérgio Oliveira och Mateus Uribe är väldigt inspelade och presterande på mitten och när Grujic gjorde sin andra start i höstas drog han på sig ett rött kort vilket kan ha påverkat hans speltid något.

För utomstående, vad ser du som hans styrkor respektive svagheter som fotbollsspelare?

- Gällande hans styrkor som fotbollsspelare har jag tyvärr inte hunnit se så mycket på grund av den skrala speltiden, men han känns som en stor, stark och stabil mittfältare, vilket dock kanske även har varit till hans nackdel under de omständigheter att han inte fått tillräckligt med tid att spela in sig i laget. Resten av mittfältarna är små, kvicka och tekniska vilket är en viktig del för att Portos spel ska fungera så bra som möjligt.

Tror du det finns någon framtid för Grujic i Dragões?

- Jag tror inte att han kommer vara kvar eller återvända till Porto när hans lånekontrakt löper ut och jag tycker lite synd om honom att det har blivit som det har blivit faktiskt.

Nej, Grujics tid i Porto har inte varit någon succé och han lär återvända till Liverpool i sommar. Känslan är att klubben kommer lyssna på bud från andra klubbar då han har en drös med mittfältare före sig i rangordningen, och en framtid på Merseyside känns ganska långt borta. 

*** ***

Vad säger ni? Finns det någon framtid för Grujic i den röda tröjan? Kommentera nedan!

   
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-03-31 10:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool