Lagbanner
Larouci på väg bort – tunn backup bakom Robertson

Larouci på väg bort – tunn backup bakom Robertson

Yassar Larouci verkar vara på väg att lämna klubben för att få fast speltid med Leeds United och Brentford som hetasta kandidater för ny klubbadress. Stämmer rapporterna blir täckningen bakom Andy Robertson ännu tunnare.

Så väl Neil Jones på Goal.com samt BBC Sport rapporterar att Yasser Larouci är på väg bort från Liverpool och även om det inte har kommit något officiellt från klubben eller Larouci själv får det med tanke på källorna räknas som mer än ett löst rykte.

19-årige Larouci har spelat två förstalagsmatcher under 2019-20 och söker nu en klubb där han kan erbjudas fast spel för förstalaget. De två lag som nämns är Leeds United och Brentford, båda med i toppen av Championship där Leeds bara behöver 1 poäng från de resterande två matcherna för att vara matematiskt klara för Premier League. Brentford innehar den översta playoffplatsen, men ligger bara 1 poäng bakom tvåan West Bromwich.

Enligt Jones har Liverpool redan inlett samtal med flertalet klubbar inräknat Leeds och Brentford som leder kampen om Algerietfödde Yasser. Vänsterbacken kom till Liverpool från Le Havre 2017 och är inne på sitt sista kontraktsår med Liverpool. Klubbledningen ska ha accepterat att en flytt är den bästa utvägen för alla parter. Liverpool förväntas få marknadsvärdet för Larouci och kommer antagligen kräva att få med klausuler för återköp och vidareförsäljning samt ett prestationsrelaterat tillägsbelopp.

I fjol tackade Rafael Camacho nej till en förlängning av sitt kontrakt med Liverpool och återvände till portugisiska Sporting CP som han anlände till Merseyside från 2016. Camacho hade bara spelat två matcher för Liverpool under säsongen 2018-19 och situationen påminner om den för Larouci.

Som backup till Andy Robertson har James Milner extraknäckt och mot Brighton nyligen startade Neco Williams, men han är egentligen högerback. Ytterligare ett alternativ är 20-årige Adam Lewis som förutom brist på erfarenhet sannolikt kommer att lånas ut nästa säsong för att få just det. Om Larouci lämnar och Lewis lånas ut innebär det alltså att Jürgen Klopp och Liverpool står utan en naturlig vänsterback undantaget Robertson.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-07-16 23:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool