King Power Stadium, 2023-05-15 21:00

Leicester - Liverpool
0 - 3

Leicester City - Liverpool 0-3: Sjunde raka

Det röda tåget tuffar på. Sjunde raka segern, nionde matchen utan förlust. Den här gången slapp vi röda följare att sitta med hjärtat i halsgropen. Det visade sig bli en bekväm resa denna anhalt.

Det är upplopp, tre matcher kvar, vi ligger en bra bit från täten men har fått känning på kombatanterna närmast framför oss. Fortsätt jaga, fortsätt jaga. Vår härförare Jürgen Klopp ställer opp med starkast möjliga tropp. Darwin Nüñez har en tåskada, men annars är det samma lag som har kammat in ett halvdussin segrar dom sex senaste matcherna. Leicester ser starka ut på pappret, det förvånar att dom har underpresterat så i år, men dom är ju inte ensamma om det.

Domaren Craig Pawson blåser igång prick 21:00. Båda lagen vill mycket och pressar högt. Leicester får två tidiga frisparkar och en hörna utan att få till det, men dom stör oss ordentligt inledningsvis. Leicester slår några långa bollar till James Vardy, men vår libero Alisson Becker fixar det utan problem. I den 12:e minuten får Ali göra en räddning när Vardy kommer i ett läge nära honom.

Vi börjar efterhand att över mer och mer av bollen. I den 16:e minuten slår Trent Alexander-Arnold en underbar lobb till Cody Gapko som i friläge inte riktigt får till nedtagningen. Rävarna jagar inte lika högt längre och vi får allt mer possession, men det blir trångt runt straffområdet. Vi har svårt att få till avslut.

Men så I den 33:e minuten vinner Luis Diaz en höjdboll som Jordan Henderson sedan lägger ut till Mo Salah som från sin högerposition crossar bollen till den löpande Curtis Jones som bredsidar in bollen utom räckhåll för Daniel Iversen, mycket elegant. Tre minuter efteråt rinner det till igen. Hendo till Gakpo till Salah till Curtis som klockrent vristar kulan förbi stackars Iversen. Suckar och besvikelser går att utläsa hos dom blå. Gakpo får strax därefter en fin chans framspelad av assistkung Salah, men nederländaren skjuter rakt på. Islossning sista kvarten av första halvek. "Touches in opponents box": 2-21. Swagger Curtis Jones är kung.

Ska Dean Smith repa nytt liv i rävarna? Finns det risk att våra röda hjältar slappnar av? Leicester försöker inledningsvis i andra halvlek visa aggressivitet liknande det dom gjorde i första halvlek men utan samma resultat. I 49:e minuten slår Trent en fin långboll som framrusande Diaz når precis före målvakten Iversen men Diaz får inte till nicken. Leicester lyckas sedan få till ett fint anfall där Harvey Barnes tvingar Ali att sträcka ut. Ricardo Pereira får ett gult kort när han drar hjälten Curtis Jones i tröjan. I 55:e minuten plockar Ibou Konaté bollen av Vardy och rundar honom, det ser ut som stor mot liten. Fabinho suger upp alla centrala bollar, idag är han Hoover.

När inte Leicester fick till något inledningsvis i andra halvlek verkar dom mer och mer modlösa. Vi rullar på utan att skapa något speciellt. I 68.e minuten får Mo ett läge från sin favoritposition men får inte upp kulan mot bortre kryllan som han önskar. Men i 71:e slår en projektil till på King Power Stadium. Mo petar en frispark till Trent som kraftfullt curlar in bollen i bortre krysset. 3-0 och Mos tredje assist för dagen. "What a beauty!"

När sista kvarten närmar sig kommer James Milner och Diogo Jota in för Hendo och Diaz. Inte långt därefter slår Curtis en fin stickare till Mo som kunde ha satt fyran om han hade varit lite mer distinkt. Mo får ytterligare några chanser men idag är han mer framspelare än avslutare. I 84:e minuten lämnar matchens spelare Curtis Jones planen under stora applåder, in kommer Fabio Carvalho. Strax därefter gör Ibou en lite för brysk brytning och får syna det gula kortet. Även Harvey Elliott får några minuter på bekostnad av Mo, Harvey kommer in i matchminut 88. Matchen spelas av och slutar 3-0 till oss röda.

Det blev en bekväm viktoria denna gång. Vårt mittfält dominerade matchen. Fabbe tog och stoppade allt, Trent och Curtis visade "silky skills" och Hendo jobbade över stora ytor. Det måste dock sägas att motståndet var skralt. Rävarna var häpnandsväckande tama.

TV: Tre övertygade poäng när Liverpool körde över Leicester