Lagbanner
2020-09-24 20:45

Lincoln City FC - Liverpool
2 - 7

Lincoln City - Liverpool 2-7: Reserverna visade vägen när Liverpool körde över Lincoln

Lincoln City - Liverpool 2-7: Reserverna visade vägen när Liverpool körde över Lincoln

Ett reservbetonat Liverpool besegrade Lincoln City i den tredje omgången av Carabao Cup.

Liverpools äventyr i Carabao Cup inleddes på LNER Stadium i Lincoln. Ett vilt roterande Liverpool ställdes mot ett hemmalag, som vanligtvis huserar i League One, men som idag fick ta sig an de regerande Premier League-mästarna.

Klasskillnaden mellan lagen visade sig tidigt i matchen. Trots ett ungt och reservbetonat mittfält kunde Liverpool kontrollera spelet och äga majoriteten av bollinnehavet mot ett lågt stående Lincoln City. Och som ett brev på posten kom också ledningsmålet genom ett fantastiskt frisparksmål av Xherdan Shaqiri. Schweizaren stod för en imponerande insats ikväll. Han visade prov på kreativitet och en bra passningsfot när han gång på gång hämtade boll långt ner i planen.

En annan som visat prov på bra form är Takumi Minamino. Efter att han fått agera reserv i de inledande ligamatcherna var han säkerligen sugen på att visa att han är en spelare att räkna med. Japanen fick tidigt chansen att noteras i målprotokollet efter att Liverpool vunnit boll högt upp på egen planhalva. Bollen letade sig fram till Minamino som tog tillvara på chansen och skruvade elegant in 2-0 till Liverpool. Innan halvtid hann Liverpool även med att göra både 3-0 och 4-0 genom Curtis Jones. Två klassmål av den unge engelsmannen som enkelt placerade in båda målen till höger om Lincolns målvakt, Alex Palmer.

När domarens visselpipa ljöd och matchen var över hade Liverpool mäktat med att göra ytterligare tre mål. Minamino gjorde sitt andra mål i matchen, Marko Grujic noterades för sitt första mål i Liverpooltröjan och Divock Origi fick avsluta kvällens målkavalkad. Hawaiifotboll i andra halvlek ledde till att Adrian fick svettas mellan stolparna. Trots tre klassräddningar i början av andra halvlek fick han till slut se hemmalaget ”tröstmåla” två gånger om genom Tayo Edun och Lewis Montsma. Slutresultatet skrevs till 7-2 i Liverpools favör.

Även om motståndet inte var det bästa indikerade kvällens insats att gapet mellan startelvan och avbytarna känns mindre än på länge och både Shaqiri och Minamino visade att de är spelare som kan förändra en matchbild. Addera nyförvärvet Diogo Jota, som fick göra sin debut i andra halvlek, och det kan konstateras att Jürgen Klopp huserar över ett väldigt stabilt truppbygge.

Ungdomarna gjorde inte heller någon besviken. Harvey Elliott visade prov på bra energi och löpvilja, men den som imponerade mest var Curtis Jones. Han framstår mer och mer som en framtida startspelare, lugn och fin med bollen och vi noterar ”Gerrardklass” på hans avslut ikväll.

En stabil insats av The Reds, som inte behövde slita ut sig inför måndagens drabbning mot Arsenal.  Liverpool är vidare i Carabao Cup, maskinen rullar på och det verkar inte finnas någon broms.

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-09-24 22:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool