Lagbanner
Lista: Fem möjliga mittbacksköp i januarifönstret

Lista: Fem möjliga mittbacksköp i januarifönstret

Det absolut hetaste ämnet kring Liverpool för närvarande är den mittbackskris som klubben befinner sig i. Med både Virgil van Dijk och Joe Gomez långtidsskadade finns just nu bara en skadebenägen Joël Matip samt Nat Phillips och Rhys Williams att tillgå. Det lär hämtas in en mittback när övergångsfönstret öppnar i januari. Se en lista nedan på fem försvarare som The Reds kan komma att hålla ett extra öga på framöver.

Kalidou Koulibaly, Napoli
Den väldige senegalesen har varit ryktenas man under flera säsonger. Han har i princip varit uppe på tapeten hos alla Europas storklubbar. I somras var han enligt flera medier överrens med Manchester City men i och med att City hämtade in både Nathan Aké och Rúben Dias blev Koulibaly kvar i Napoli. Hans ålder och dyra prislapp har varit ett återkommande samtalsämne och frågan är om Michael Edwards & co vill spendera 700-900 miljoner kr på en snart 30-årig mittback?

Dayot Upamecano, RB Leipzig
22 årige Upamecano har under ett par säsonger nu setts som en av Europas mest lovande mittbackar och har hyllats stort av många experter. Han ses av många som en försvarsspelare som kan komma att bli en av de absolut bästa under det kommande decenniet. Imponerade framför allt stort under Champions League slutspelet i fjol och har under en längre period varit en mycket stabil klippa i tyskarnas försvarslinje. Var så säkra på att han kommer vara ryktenas man i januari.

Ben White, Brighton & Hove Albion
Enligt flera medier följde The Reds Whites framfart noga under hela fjolåret. Den unge engelsmannen ses som en av Englands mest lovande mittbackar och var i fjol utlånad till Leeds där han imponerade stort när de tog klivet upp till Premier League. Brighton lär hålla hårt i 23 åringen och kommer nog kräva en ganska stort summa pengar för att sälja honom.

Ozan Kabak, Schalke 04
Kanske den mittback det ryktats mest om till Liverpool de senaste månaderna. Har precis som Schalke haft ett par tunga säsonger både i Bundesliga och ute i Europa. Schalke står hittills utan seger i ligaspelet och undertecknad har i ärlighetens namn inte speciellt bra koll på den unge turken och hans kvalitéer. Han borde vara den försvarare som skulle kosta minst att köpa loss på den här listan främst med tanke på Schalkes nuvarande kräftgång.
 
Diego Carlos, Sevilla
Den 27 årige brassen har imponerat stort i La Liga sedan ankomsten från Nantes under 2019. Han ses av många som en av La Ligas absolut bästa mittbackar och var i fjol med och bidrog starkt till att Sevilla stod som slutsegrare i Europa League. Ryktades redan i somras till Liverpool när Dejan Lovren lämnade för Zenit St Petersburg. Enligt rykten ska Klopp ha sett Carlos som den perfekta mittbacken jämte van Dijk.

***

Vilken mittback hoppas ni Liverpool väljer att hämta in när transferfönstret öppnar?

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-11-14 09:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool