Lagbanner
Liverpool accepterar bud på Ibe

Liverpool accepterar bud på Ibe

Förra säsongen var det tänkt att Jordon Ibe skulle få sitt absoluta genombrott i Liverpooltröjan, men säsongen gick inte alls som någon förväntade sig och nu när ett bud på 15 miljoner pund ramlade in har klubben valt att acceptera det.

När Liverpool gick in i förra säsongen så var det med en Jordon Ibe som var helt fullproppad av självförtroende efter en försäsong där han fått mycket speltid och stått för en del avgörande insatser. I ligaöppningen mot Stoke City var han också en startspelare och många väntade med spänning på att få se honom börja realisera sin stora potential på den stora scenen.
 
Men succén uteblev och han verkade ha tappat det mesta av sitt självförtroende och med det också hans genombrottskraft och beslutsfattande och det mesta han företog sig i anfallsväg rann honom ur händerna när han inte kunde bestämma sig för om han skulle försöka göra sin gubbe eller slå ett inlägg. Med Jürgen Klopps intåg fick han ännu svårare att få speltid och likaledes svårt att imponera.
 
Nu har Bournemouths duktige tränare Eddie Howe nosat sig till någon form av missnöje hos Ibe och enligt Liverpool Echo har han slängt en mängd pengasäckar i riktning mot Merseyside i hopp om att den kraftfulle yttern ska kunna hitta tillbaka till sig själv och börja leva upp till sin fantastiska talang. Liverpool tycker att budet, 15 miljoner pund, är extremt väl tilltaget när det kommer till en spelare som egentligen inte har presterat någonting och har således tackat ja.
 
Det sägs att LFC har förhandlat in en återköpsklausul och därmed fortsätter man på den inslagna vägen där man börjat ta efter de spanska giganterna Real Madrid och Barcelona vad gäller att låta ungarna lämna boet och utvecklas men ändå inte släppa taget helt. Exakt hur mycket den eventuella klausulen ligger på är givetvis inte avslöjat.
 
Fick en lite dålig smak i munnen av den här nyheten då jag gärna hade gett Ibe en säsong till för att återfå sitt självförtroende, för vid en ålder av 21 så har han gott om tid att nå de nivåer som hans talang lovar. Å andra sidan är det kanske läge att smida medan järnet är varmt, för möjligheten finns att han inte hittar rätt den här säsongen heller och då lär man inte se röken av de pengarna som erbjuds nu. Med en återköpsklausul ger klubben dessutom sig själv chansen att inte behöva betala överpris om Ibe skulle drabbas av hyperutveckling i södra England och man beslöt sig för att värva tillbaka spelaren.

Johan Norman2016-07-07 21:26:00
Author

Fler artiklar om Liverpool