Lagbanner
Anfield, 2020-12-01 21:00

Liverpool - Ajax
1 - 0

Liverpool - Ajax 1-0: Framtiden är Liverpoolröd

Liverpool - Ajax 1-0: Framtiden är Liverpoolröd

Caoimhín Kelleher spikade igen mellan stolparna, Neco Williams spelade fram och Curtis Jones fullbordade slutresultatet: Kirkby ett, Ajax noll.

Kelleher från start? De höjda ögonbrynen hos Liverpoolsupportrarna var inte få när det visade sig att annars så självskrivne andrekeepern Adrian hade förpassats till bänken till förmån för den 22-årige irländaren. Visst, Cork-sonen hade gjort bra ifrån sig i ett par ligacupmatcher, räddat straffar och blivit matchhjälte mot Arsenal, men det var nästan ett år sedan och nu stod ett Ajax med allt att spela för på andra sidan planen. En för tuff uppgift för den gode Caoimhín från Ringmahon Rangers? Inte då. 

Den irländske U21-landslagsmannen var en gigant mellan stolparna. Han TV-räddade när gästernas Noussair Mazraoui drog på ett knallhårt skott från distans, stötte bort bollen när samme Mazraoui (anfallsglad ytterback by the way) bröt sig loss i straffområdet och Klaas-Jan Huntelaar såg förbryllad ut efter att han nekats en kvittering efter en nick från nära håll. Kelleher växte ut till ett spöke för gästerna och var den förste Jürgen Klopp omfamnade efter slutsignalen. Bara det säger något av vidden av hans insats ikväll. 

Men det var inte bara Kelleher som imponerade av de unga ikväll. Långtifrån. Det har pratats mycket om Neco Williams på sistone. Hans insatser har lämnat en hel del att önska och nådde något slags bottenmärke i helgen när han orsakade en straff och byttes ut redan efter 45 minuter. Flera röster (inklusive undertecknad) propagerade för att det var dags att sluta ge förstalagsminuter till nittonåringen och att det kanske var tid att överväga en utlåning. Ge honom en chans att komma bort lite för att inte bryta ned honom ännu mer. Men Klopp tänkte annorlunda och tur var väl det. Walesaren fick ännu en chans från start och den här gången tog han den. Framspelningen till det avgörande 1-0-målet var bara grädden på moset i vad som var en högklassig insats från Williams som nu gärna får stanna kvar på Merseyside för min del. 

Målet då? Jo visst var det Curtis Jones som stötte in ettnollan i en tom Ajax-målbur sedan Andre Onana missbedömt Williams överlånga inlägg. Engelsmannens första mål i Champions League och med kvällens insats att döma lär det bli det första av många. Nittonåringen flöt fritt mellan gästernas lagdelar och hade bud på både ett och två mål till. Början på en verklighet där scousern har en självskriven plats från start på ett tremannamittfält? Inte mig emot i alla fall. 

Caoimhín Kelleher, Neco Williams och Curtis Jones. Det här var Kirkby-produkternas kväll när Liverpool säkrade gruppsegern under strålkastarna på Anfield. Framtiden är här och den är Liverpoolröd. 
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-01 23:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool