2020-09-28 21:00

Liverpool - Arsenal
3 - 1

Liverpool - Arsenal 3-1: Stabil insats av The Reds när Arsenal besegrades

Alisson Becker blev hjälte när Liverpool besegrade Arsenal med 3-1. Vinsten innebär att Liverpool har vunnit sina tre inledande matcher i ligaspelet.

Omgång 3 av Premier League avslutades med en riktig smällkaramell. Liverpool tog emot Arsenal på Anfield och kunde vid vinst säkra sin tredje raka seger i ligaspelet. Glädjande för The Reds var att Alisson Becker återhämtat sig från en mindre skada och återigen vaktade stolparna. Dock fick nyförvärvet Thiago Alcantara dessvärre avstå kvällens drabbning på grund av en lättare skada.

När matchen blåstes igång var det tydligt att vi skulle få se en matchbild där Liverpool tilläts ha ett stort bollinnehav. Arsenal backade hem, försvarade sig lågt och minimerade spelytorna. Trots bortalagets defensiva inställning lyckades Liverpool vaska fram några riktigt bra chanser i inledningen av första halvlek. Men fotboll är inte alltid logiskt och det visade sig i den 26:e spelminuten när Arsenal lyckades ta ledningen på sin första chans i matchen. Ett jättemisstag av Andy Robertson resulterade i att bollen studsade fram till Alexander Lacazette som tackade för bjudningen och sköt in 1-0 till Arsenal.

Arsenalfansen fick jubla framför tv-apparaterna, men det blev en kortvarig glädje. Tre minuter senare snurrade Mohamed Salah upp Kieran Tierney på läktaren, ryckte sig in  i straffområdet och gick på eget avslut. Salahs avslut räddades av Leno, men Sadio Mané kunde lägga in den efterföljande returen i öppet mål. Rättvisan var skipad och Liverpool skulle även hinna med ett ledningsmål innan halvtidsvilan. Andy Robertson dök upp som gubben i lådan efter ett inlägg från högerkanten av ytterbackskollegan Alexander-Arnold. Skotten plockade ner bollen, petade den förbi Bernd Leno och Liverpool ledde rättvist med 2-1 efter första halvlek.

Matchens utveckling i andra halvlek demonstrerade två saker. Liverpool ser fortsatt hungriga ut, men vi ska vara mycket glada över att Alisson Becker var redo för spel ikväll. Trots att Liverpool fortsatte att kontrollera matchen i andra halvlek fick Arsenal en jättechans att kvittera i den 63:e minuten, då inbytte Ceballos friställde Lacazette - men som så många gånger förut räddade Alisson Becker The Reds. Alisson var snabbt ute, gjorde sig stor och avstyrde avslutet från Arsenalanfallaren. Istället var det Liverpool som välförtjänt fick göra matchens fjärde mål. Nyförvärvet Diego Jota fick näta i sin Premier League-debut och fastställde slutresultatet till 3-1. Ett piggt inhopp av Jota som lovar gott inför framtiden.

Avslutningsvis följer lite personliga reflektioner från kvällens match. Vi måste återigen hylla Sadio Mané och hans individuella kvalité. Hans spetskvalité är skillnaden mellan vinst och poängtapp. Virgil van Dijk, vilken spelare det är. Han dirigerar matchen från sin mittbacksposition och visar prov på ett magnifikt passningsspel. Hans svepande passningar blir en nyckel mot ett lågt stående motstånd. Alisson Becker, det går inte att bortse från hans betydelse för laget. Lacazette kommer att drömma mardrömmar om den svartklädda jätten i natt.

Det blev till slut en stabil seger för Liverpool och vi noterar tre raka vinster i ligaspelet. Det finns förbättringspotential, framförallt i försvarsspelet, men det ser stabilt ut.

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-09-28 23:22:00