Lagbanner
Anfield, 2021-11-20 18:30

Liverpool - Arsenal
4 - 0

Liverpool - Arsenal 4-0: Tillbaka från landslagsuppehållet med både en vinst och en uppvisning

Liverpool - Arsenal 4-0: Tillbaka från landslagsuppehållet med både en vinst och en uppvisning

Efter en veckas längtan var det äntligen dags för lördagsfotboll på Anfield igen, men framförallt viktiga tre poäng. Så här såg det ut när Liverpool hemmaslog Arsenal under lördagskvällen.


Landslagsuppehållet var äntligen över och det var dags för Liverpool att ta emot Arsenal FC på Anfield. Dock tog det ungefär 20 minuter tills jag verkligen kände att landslagsuppehållet var över, för inledningen av matchen var ungefär lika mycket sömnpiller som Norge -Lettland. Men sen kom matchen igång på alla möjliga sätt och från alla håll och kanter.

Ett bollförande Liverpool hade svårt att skapa något, delvis på grund av Arsenals höga press, men att använda Trent Alexander-Arnold och Mohamed Salah så lite som man gjorde inledningsvis brukar inte vara ett vinnande recept. När spelet på planen inte fungerade fick det bli spel utanför planen, nämligen genom en het diskussion mellan Mikel Arteta och Jurgen Klopp. Situationen såg de båda tränarna bli varnde, men efter detta vaknade matchen verkligen till.

Det var nämligen först då Trent vaknade till och likt så många gånger förr gjorde Liverpool också det då. Först ett lågt svepande inlägg som blev farligt. Sen ett inlägg från höger som når Thiago Alcantara som tvingar Aaron Ramsdale till en dubbelräddning. Samma Ramsdale stod sedan emot en chans som Salah nog känner att han borde förvaltat.

I mellan Liverpools chanser kontrade Arsenal väl och hade bollen i nät, dock avvinkat för offside utan hjälp av videodomare. Sen var det Trents match igen, en frispark från höger, ett svepande inlägg och en senegalesisk panna som skarvade in 1-0 till Liverpool. Målskytten Sadio Mane hann även med att bli varnad före paus efter en brysk tackling på Takehiro Tomiyasu, men inget mer intressant hände före pausvilan där The Reds gick in med ledning.

Liverpools ledning i paus var dock inget som ändrade på tempot från slutskedet av den första halvleken. Liverpool pressade ännu högre, ännu intensivare och framförallt effektivare. De vann boll högt och redan efter fem minuter borde det ha stått minst 2-0 till Liverpool. Det fick dock dröja ett par minuter till innan Liverpool återigen vann bollen högt efter slarv av Nuno Tavares. Bollen hamnade hos Diogo Jota som först skickade Ben White och sedan Ramsdale upp på läktaren, innan han placerade in 2-0 i tom bur.

Efter detta hade Arsenal sin bästa chans men en benparad signerad Alisson Becker såg till att nollan hölls intakt. Efter detta hade Arsenal inte mycket mer att komma med, utan det blev mer en fråga när Salah skulle göra mål, och som vi är vana vid gjorde han det tillslut. 

En klassisk Liverpool-omställning, en Jota skarv till Mane som lägger upp bollen på ett silverfat till Salah som enkelt kan lägga in 3-0. Även 4-0 skulle komma av bara farten när Trent hittade fram till inbyte Takumi Minamino som fastställde slutreslutatet 4-0 efter att bara varit på plan i 48(!) sekunder. Det blev även en positiv kväll för Liverpools akademi då Tyler Morton fick Premier League debutera för The Reds.

Utöver ett par strö chanser var Liverpool tydligt numret större en Arsenal idag. Härnäst väntar Champions League när Porto kommer och hälsar på de redan klara gruppvinnarna på onsdag.

Rasmus Hjortling Olofsson2021-11-20 20:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool