Liverpool - Aston Villa 2-0 (0-0)

Liverpool hade svårt att hålla uppe ett bra tempo i matchen. I andra halvlek lyckades Liverpool skaka fram ett par lägen som resulterade i två mål.

Domare: Paul Tierney

Jürgen Klopp gör tre ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Manchester City i torsdags.

Alisson står i mål som vanlig. Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson tar hand om ytterbacksplatserna. Även mittförsvaret med Joe Gomez och Virgil van Dijk kvarstår.

På mittfen startar Fabinho tillsammans med Naby Keita och Oxlade-Chamberlain.

Framåt ställer Klopp upp med Salah och Mané, men denna match får Divock Origi göra duon sällskap.

Alisson
    Alexander-Arnold – Gomez – Van Dijk – Robertson
        Oxlade-Chamberlain – Fabinho – Keita
                              Salah – Origi – Mané

På bänken sitter följande spelare: Adrián, Wijnaldum, Firmino, Henderson, Minamino, Shaqiri, Jones, Elliott, Williams.

Det tar 32 minuter innan något av lagen skapar en chans värd namnet. Aston Villa testar skott men Alisson fångar enkelt i famnen. Mycket sömnigt första halvtimmen.

Liverpool skapar en halvchans när Keita skarvar bollen till Salah, som klipper till från dålig vinkel. Reina räddar enkelt.

Sammanfattning

En av säsongens sämre halvor från Liverpools sida. Slarvigt, tempofattigt spel rakt igen. Ingen vidare kreativitet eller driv heller.

Aston Villa lyckas kontra efter slarvigt passningsspel av Liverpool. El Ghazi testar skott men Alisson räddar.

Klopp väljer att göra tre byten i den 61:a minuten. Henderson, WIjnaldum och Firmino kommer in. Origi, Oxlade-Chamberlain och Fabinho kliver av.

MÅL: Trent Alexander-Arnold hittar in med en passning till Naby Keita till vänster i straffområdet. Keita tittar upp och slår en precis passning till Mané vid straffpunkten. Mané klipper till direkt och bollen går via ribban i mål. 1-0.

Salah och Firmino väggar sig fram till ett avslut från brassen. Reina räddar.

Liverpool ersätter Naby Keita med Curtis Jones.

MÅL: Liverpool har ryckt upp sist sista 20. Robertson skickar ett långt inlägg på bortre som Salah nickar ner. Curtis Jones står fri och kan på ett tillslag skicka in 2-0 bakom Reina.

Aston Villa skapar en jättechans i slutet när Grealish tar avslut från nära håll. Alisson lyckas få fingrarna på bollen och styra ut.

Matchen slutar 2-0 till Liverpool.

Liverpool inledde andra halvlek precis lika svagt som den första. När Klopp gjorde ett trippelbyte efter en timme blev spelet något mer tempofyllt. Till slut kunde Liverpool visa kvalitet i några anfall, vilket också resulterade i två mål.

Spelaromdömen

Alisson blev inte direkt bombarderad med skott men behövde ändå ingripa vid några tillfällen. Glöms lätt bort i den här typen av match men räddar en nolla när han stöter ut ett bra skott från nära håll i slutminuterna.

Alexander-Arnold slog fina passningar över till vänsterkanten men lyckades inte bidra lika mycket offensivt som vanligt. Kan också ha berott på att fronttrion inte tog särskilt många löpningar i för sig. Trent var dock högst delaktig i Liverpools första mål när han hittade in med en passning till Keita i straffområdet.

Joe Gomez och Virgil van Dijk var nog de två som, tillsammans med Alisson, faktiskt spelade bra. Båda spelade stabilt, även om van Dijk slarvade och tappade boll en gång i slutet av matchen. Gomez skakade av sig City-matchen i alla fall.

Andy Robertson inledde matchen ungefär så som han spelade mot City, det vill säga bedrövligt. Slarvade med mottagningar och passningar och var inte alls skärpt. Förbättrade sig sista halvtimmen.

Fabinho spelade första timmen och var stabil. Missade inte många passningar men fick lämna planen efter en timme.

Naby Keita slarvade också en hel del under matchen. Var betydligt bättre i de tidigare matcherna han spelar efter uppehållet, men gjorde det väldigt bra när han trädde in bollen till Mané vid 1-0-målet.

Alex Oxlade-Chamberlain har verkligen varit en stor besvikelse sedan Premier League återupptogs. Har inte alls hittat rätt. Varken passningsspelet eller timingen finns där, så även idag.

Henderson var inte på plan speciellt länge, men han höjde åtminstone tempot tillsammans med Roberto Firmino och Georginio Wijanldum när de kom in.

Mohamed Salah tog en hel del bra löpningar och visade sig mest av fronttrion, men fick inte bollen särskilt ofta. Var lite slarvig när han väl fick bollen. Gör en fin assist till 2-0-målet när han nickar ned ett inlägg till Jones.

Divock Origi lyckades inte med mycket (inget) idag. Var inte särskilt rörlig och tog inte bra löpningar. Försökte inte ta sig förbi motståndaren heller. Väldigt svag match av belgaren.

Curtis Jones hoppade in med knappa tio minuter kvar. Hann ändå med att gör 2-0-målet och var ytterst delaktig i uppbyggnaden av målet när han hämtade boll från mittfältet och drev upp.

Liverpools bästa spelare enligt liverpoolsweden.se: Alisson Becker.