3 - 0

Liverpool-Aston Villa 3-0: Enkel seger på ett soligt Anfield

Liverpools andra hemmamatch för säsongen blev en betydligt enklare historia än vad många hade förväntat sig.

Efter förra helgens bortaseger fanns det ett par förändringar i Jürgen Klopps startelva idag. Virgil van Dijk som drog på sig en avstängning saknades medan Darwin Núñez i sin tur fick chansen från start efter sitt matchavgörande inhopp.

Publiken hann knappt sätta sig innan Liverpool tog ledningen på ett soligt Anfield. Dominik Szoboszlai tajmade en hörna som letade sig ut från straffområdet på bästa sätt när han med en perfekt träff drämde in sitt första mål för klubben bakom världsmästarmålvakten i Villamålet. Efter denna kanonstart började tempot i matchen sjunka sakta men säkert.

Halvvägs in i halvleken bestämde sig dock Trent Alexander-Arnold för att öppna upp matchen då han med en perfekt långboll hittade Mohamed Salah bakom motståndarnas backlinje. Salah spelade vidare till Núñez som avslutade i stolpen. Trots att uruguayanen hade marginalerna på fel sida kunde han ändå jubla eftersom returbollen träffade motståndarbenet på Matty Cash som olyckligt gjorde självmål. Minuter senare kunde Joel Matip ha utökat hemmaledningen ytterligare med en nick som gick strax utanför.

Första halvlek präglades överlag av ganska kontrollerat spel där det stundtals blixtrade till. Gästerna hade inte mer än några halvchanser medan Núñez var närmast att utöka Liverpools ledning då han träffade ramvirket ytterligare en gång.

Efter pausvilan hade Cach chansen att revanschera sig efter självmålet men Alisson gjorde en fin räddning på polackens nickförsök. Hade Aston Villa gjort mål där hade matchen kanske förändrats, men istället var det dags för firma Salah-Núñez att ta över. Efter att uruguayanen nickade en läcker Salahpassning utanför bytte de roller och Núñez skarvade fram en hörna till egyptiern som stänkte in 3-0.

Packat och klart med andra ord. Det av många upphypade Aston Villa blev en enkel uppgift denna söndagseftermiddag. Resten av matchen spelades av utan större konstigheter och Klopp genomförde alla sina fem byten. Nämnas kan att ungtuppen Jarell Quansah fick göra sin Anfielddebut.

Även om motståndarna var sämre än väntat idag gjorde Liverpool en bra match där samspelet och rörelserna i anfallsspelet synkade fint. Fortsätter man på samma väg kan vi ha ett sevärt år framför oss. Till landslagsuppehållet som nu väntar tar Liverpool med sig tio av tolv möjliga poäng, vilket får anses vara en bra säsongsinledning.

TV: Salah sätter dit trean för Liverpool

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-09-03 16:58:00