Lagbanner
Anfield, 2021-11-03 21:00

Liverpool - Atlético
2 - 0

Liverpool - Atlético Madrid 2-0: The Reds klara för åttondelsfinal

Liverpool - Atlético Madrid 2-0: The Reds klara för åttondelsfinal

Liverpool säkrade gruppsegern redan efter fyra omgångar och är nu klara för åttondelsfinal i Champions League.

Till skillnad från matchen i Madrid som startade i skyhögt tempo och två bollar i nät innan klockan tickat över femton minuter, så inleddes kvällens match annorlunda. Ett relativt lågt tempo där inget av lagen skapade något i chansväg. Men när sedan första riktiga målchansen dök upp så small det direkt. I trettonde matchminuten hittade Trent Alexander-Arnold in med ett patenterat Trent-inlägg, och Diogo Jota lyckades som så många gånger förut styra in bollen med huvudet i mål. För att vara en spelare som inte kan skryta över varken sin längd eller storlek så fortsätter portugisen visa på ett riktigt bra huvudspel genom en fin tajming och precision.

Alexander-Arnold skulle efter drygt tjugo minuter fylla på sitt assistkonto, denna gång med lite mer tur. Den unga ytterbacken fick bollen strax utanför spanjorernas straffområde och avlossade ett hårt, lågt men även missriktat skott. Bollen hamnade perfekt i löpsteget för en framrusande Sadio Mane som kyligt vinklade upp foten och styrde bollen i mål bakom en chanslös Jan Oblak.

Tio minuter från halvtidsvilan så hamnade domare Danny Makkelie i fokus. Mane fick bollen utanför eget straffområde och när senegalesen började driva bollen framåt så sparkades han ner av motståndarnas Felipe. Makkelie kallade till sig brassen och grävde fram det röda kortet ur fickan. Till en början såg det väldigt hårt ut att visa ut mittbacken, men efter ett flertal repriser från olika vinklar så har jag mer förståelse för beslutet, även om jag inte hade blivit förvånad om kortet hade haft gul färg. I samband med det röda kortet blev det irriterat i det spanska laget och ytterligare ett gäng ostskivor delades ut, men några fler mål blev det inte i den första halvleken trots chanser för både Mohamed Salah och Jota.

Det dröjde sedan bara några få minuter av den andra halvleken innan Liverpool hade bollen i nät igen. Jota höll sig framme och rullade in mål nummer två för kvällen, men denna gång vinkades portugisen av för offside med minsta möjliga marginal.

En chanskavalkad från The Reds inleddes sedan och Salah var först ut. Egyptiern sprang sig fri hela vägen in i offensivt straffområde, men ett ovanligt svagt avslut prickade endast bröstet på Oblak. Följande hörna trillade ner hos en fri Joel Matip som från ett kort avstånd lyckades missa mål med ett vänsteravslut. Kort därefter hade Jota återigen ett avslut med huvudet, men den tidigare hyllade precisionen fanns inte då.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken så kunde och kanske borde alltså Liverpool utökat ledningen med minst ett mål. I stället var man nära att straffas för sina missade chanser. En lång boll från Atléticos backlinje hamnade hos Luis Suárez som via Matip hittade nätet bakom Alisson. Offsidemarginalerna var denna gång på Liverpools sida, och den tidigare Liverpoolanfallaren fick i stället för att registreras som målskytt, bli utbytt minuten senare.

Resterande matchminuter spelades av i ett lågt tempo och utan några stora målchanser. Jobbet var gjort och Jürgen Klopps mannar har nu redan efter fyra matcher säkrat förstaplatsen i en grupp som på förhand sågs som en av de tuffare. Otroligt starkt!
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-11-03 23:06:00
Author

Fler artiklar om Liverpool