Liverpool - Blackpool 7-2: Spritt målskytte när Reds krossade Blackpool

Sju mål från lika många målskyttar när Liverpool träningsspelade mot Blackpool på Anfield.

Inget utomeuropeiskt landslagsspel innebar att Liverpool kunde ställa upp med en snudd på ordinarie elva när Anfield öppnade portarna för den nya säsongen. Och med Mo Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino i anfallet mot ett League One-motstånd som Blackpool var det heller inte särskilt förvånande att slutresultatet skrevs till 7-2.

Det var dock gästerna från Lancashire som skulle inleda målskyttet genom fullträffar från CJ Hamilton och Jerry Yates. Blackpool skulle sedermera gå in i paus med en 1-2-ledning sedan Joël Matip skallat in en reducering i 42:a.

1-2 i halvtid men det var under de avslutande 45 minuterna som Liverpool skulle få full effekt av sin 4-2-3-1-formation. Takumi Minamino (bäst i rött den här försäsongen?) trivdes i sin inverterade roll och stod för 5-2-målet efter att Mané, Firmino och Harvey Elliott vänt på steken.

Curtis Jones är ytterligare ett namn som stått ut lite extra under denna rekordkorta startsträcka och visst tog han sig in i matchprotokollet även i eftermiddag. Detta genom ett precist inspel till Divock Origi till 6-2. Ett resultat som blev än mer förkrossande när 18-årige Sepp van den Berg slog spiken i kistan med sitt 7-2-mål. Hans första Liverpoolmål på seniornivå.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-05 18:39:59