Lagbanner
Anfield, 2024-02-10 16:00

Liverpool - Burnley
3 - 1

Liverpool – Burnley 3–1 – Inhoppsspecialisten fixade tre poäng

Liverpool – Burnley 3–1 – Inhoppsspecialisten fixade tre poäng

Liverpool var på jakt efter revansch efter förra matchen mot Arsenal. Trots en seg start skulle laget lämna med tre poäng, detta tack vare Harvey Elliotts succéinhopp.

Liverpool gick in som stora favoriter mot Burnley, mer än nio av tio svenskar hade laget på Stryktipset och på planen var känslan att fler än 11 spelare i laget trodde på seger.

Inledningsvis speglades matchen av den klassiska underskattningen, och till följd av detta var det också Burnley som skapade matchens första heta chans. Zeki Amdouni slet sig loss för bortalaget men vikarierande Caoimhin Kelleher kunde parera avslutet.

Liverpool skulle visserligen ha mycket boll, men många utav spelarna såg ut att lida av sviterna av influensan som spridit sig inom laget. Spelet var nämligen lojt och tråkigt.

Det skulle dröja en halvtimme innan första riktiga läget skapades, och då skulle det även ringa. Trent Alexander-Arnolds hörna svävade förbi kolliderande James Trafford och Dara O’Shea och nådde fram till Diogo Jota som trots längden fick göra ett hörnmål och ett av de enklaste av dem.

Målet gav en kortare uppryckning av hemmalaget, och knappt tio minuter efter ledningsmålet kom nästa jättemöjlighet. Darwin Núñez slet sig loss längs högerkanten och skickade in bollen till Luis Díaz men Trafford i bortamålet lyckades få upp en hand och förhindra colombianen.

I stället skulle Burnley få sista ordet i den första halvleken. Precis innan tilläggstiden annonserades för publiken fick bortalaget en hörna och upp hoppade Dara O’Shea med ett mäktigt häng som ställde så väl Wataru Endo som Kelleher. Bollen seglade in i krysset och ställningen var kvitterad till halvtidspausen.


Direkt i den andra halvleken skulle dock avgörandet komma, detta i form av ett byte. Ut gick Trent Alexander-Arnold och in kom inhoppsspecialisten Harvey Elliott. Den unge mittfältaren behövde bara sju minuter på planen innan den första assisten kom. En tilltrasslad situation nådde fram till Elliott som på vinst och förlust skickade in bollen framför mål och där kunde Díaz blixtsnabbt vinkla fram huvudet och återta ledningen till Liverpool.

Målet gav denna gång inte den direkta injektion som vid 1–0-målet och i stället skulle Burnley skapa ett par farligheter. En jetlaggad Wataru Endo höll på att ställa till det inte bara en utan två gånger efter dryga timmens spel. Först duckade han för en boll som gjorde att Jarrell Quansahs efterföljande nick studsade fram till David Datro Fofana, men än en gång stod Kelleher i vägen. Någon minut senare var det en misslyckad stöt av Endo som gav Fofana ett gyllene läge att kvittera men ivorianens avslut gick tätt utanför.

När Burnley inte tog vara på sina chanser kunde hemmalaget andas ut, hitta tillbaka in i matchen och sedmera punktera densamma. Återigen skulle Harvey Elliott ligga bakom förspelet när han lättade in en boll i straffområdet men denna gång skulle Núñez vara mottagaren som elegant rättade till huvudet och skarvande in segermålet.

Liverpool lyckades efter en trög start att slutligen vinna matchen och det välförtjänt. Alla matcher behöver inte vara sprudlande och i jakten på titlar är tre poäng, tre poäng. Det får avsluta denna lördag när Liverpool fortsätter att sätta press på konkurrenterna med en seger och tillfällig serieledning.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-02-10 18:32:00
Author

Fler artiklar om Liverpool