Anfield, 2022-02-06 13:00

Liverpool - Cardiff
3 - 1

Liverpool – Cardiff City 3-1: Avancemang i FA-cupen

Liverpool är vidare till nästa omgång av FA-cupen efter sin seger mot Cardiff. Matchen var aldrig riktigt spännande och ”The Reds” vann matchen med 3–1.

Det var ett soligt men blåsigt Anfield som tog emot ”The Reds” och Cardiff i FA-cupens fjärde runda. Liverpool ställde upp med en stark startelva samtidigt som några saknade ansikten äntligen var tillbaka på bänken i form av Harvey Elliott och Thiago. Även nytillskottet Luis Diaz fanns med bland avbytarna.

Det dröjde inte länge innan den första stora möjligheten skulle dyka upp för hemmalaget. Naby Keita som var tillbaka från afrikanska mästerskapen hittade in med en fin passning till Diogo Jota. Portugisen tog emot bollen, klackade den mellan benen på försvararen som hamnade på läktaren, men lyckades inte avsluta förbi Dillon Phillips i Cardiff-målet som stod för en fin räddning.

Jotas avslut skulle visa sig bli det enda avslutet på mål i den första halvleken för Liverpool vilket talar sitt tydliga språk om att det var en händelsefattig första halvlek. Liverpool dominerade bollinnehavet totalt men hade svårt att skapa målchanser mot ett lågt stående Cardiff. Blåsten påverkade även inläggsspelet då de flesta inlägg blev alldeles för långa och sällan hittade rätt.

Curtis Jones hade ett ypperligt tillfälle efter dryga halvtimmen att spräcka nollan när Takumi Minamino hittade in till engelsmannen snett inåt bakåt i straffområdet, men den unga mittfältaren sköt högt över. Närmare ett mål än så kom inte något av lagen i den första halvleken som slöt mållöst.

I den andra halvleken svängde vädret från soligt till regnigt och sedan tillbaka från regnigt till soligt. Något som däremot inte svängde var matchen. Liverpool fortsatte dominera och man lyckades även i den andra halvleken förvalta chanser till mål. Caoimhin Kelleher levde dock farligt tidigt när han kom fel på en utrusning och fällde en framrusande Cardiff-spelare. Irländaren räddades dock från det röda kortet då Ibrahima Konate fanns bakom och kunde städa upp och förhindrade då en frilägesutvisning. En utvisning där så hade matchbilden kunnat se annorlunda ut.

Men nu blev det ingen utvisning och i den 53:e matchminuten rasslade det till slut i nätmaskorna. Trent Alexander-Arnold hittade känslan i högerfoten och levererade en perfekt frispark som prickade pannan på Jota. Portugisen behövde endast styra bollen med pannan med precision vilket resulterade i en otagbar nick för Cardiffs målstoppare och 1-0 var ett faktum.

Några få minuter senare var det dags för två efterlängtade inhopp. Elliott byttes in och gjorde comeback efter skräckskadan i september samtidigt som Diaz fick göra sin debut. Och det dröjde inte länge förrän de båda skulle bidra. Strax innan matchuret nått den 70:e matchminuten så blev man överoptimistiska i Cardiff-försvaret. Diaz snodde åt sig bollen i offensivt straffområde, spelade bollen snett inåt bakåt där Minamino kom och kunde trycka in 2–0-målet. En härlig först aktion av colombianen. Inbytte Andy Robertson kunde tio minuter senare hitta in till Elliot som tog emot bollen och kunde med ett fint volley-avslut göra 3–0. En väldigt fin comeback av tonåringen.

Cardiff fick tröstmåla tio minuter från slutet men matchen var aldrig spännande. En dag på jobbet för Jürgens Klopps mannar som nu kommer ställas mot Norwich i nästa runda av FA-cupen.