Lagbanner
Anfield, 2021-03-04 21:15

Liverpool - Chelsea
0 - 1

Liverpool - Chelsea 0-1: Femte raka förlusten på Anfield

Liverpool - Chelsea 0-1: Femte raka förlusten på Anfield

Fyra raka förluster på Anfield var facit innan kvällens toppmöte mot Chelsea. En trepoängare senast mot Sheffield United ingav dock lite hopp om att resultaten skulle vända. Men ett bra motståndarförsvar och ett uddlöst anfall innebar istället en femte raka förlust på hemmaplan.

Liverpool kom till matchen mot Chelsea med tre sköna poäng hämtade mot tabelljumbon Sheffield United. Gästerna kom från ett oavgjort resultat, med mersmak, mot Manchester United. Dessutom är man obesegrade sedan Thomas Tuchels intåg i klubben. I och med Liverpools färska vinst ville man ändå hoppas på ett trendbrott från de negativa resultaten, men huvudstadslaget ville annat.

Första halvlek
Båda lagen inledde intensivt med Liverpool som det något bättre laget den första kvarten. The Reds satte sin sedvanliga höga press på Chelsea, och när man själv hade bollen i förvar varierade man anfallsspelet med längre bollar blandat med lite längre bollinnehav. Bortalaget hade sedan en riktigt vass period på tio minuter där man lyckades få Mason Mount mer involverad i anfallsspelet, och comebackande Fabinho samt Ozan Kabak hade det jobbigt med Timo Werners fart i djupled. Den tyska anfallaren fick ett jätteläge efter dryga kvarten men mäktade inte med att lobba bollen över Alisson. Werner hade bara minuter senare en boll i nätmaskorna men blev nekad målet med minsta möjliga marginal, då tysken var offside med millimeter enligt VAR. Från i stort sett ingenstans skapade sedan Mohamed Salah en jättemöjlighet åt Sadio Mane, då egyptiern lyckades med en fantastisk boll över Chelseas backlinje. Likt många andra gånger denna säsong dock så kunde inte senegalesen ta tillfället i akt och missade istället bollen. Efter Manes jätteläge fortsatte Liverpool jobba sig in i matchen igen och började styra spelet på nytt. Bara minuter innan halvtidsvilan lyckades däremot Chelsea få tag på bollen utanför eget straffområde. En lång boll från höger till vänster till Mount, som därifrån drev fram bollen på egen hand, gick enkelt förbi en långsammare Fabinho och placerade in bollen otagbart för Alisson i hemmamålet. Ett mentalt sett tungt mål att släppa in för de röda innan paus.

Andra halvlek
Tidigt i andra halvlek var ett domslut i fokus. Roberto Firmino fick bollen i djupled inne i Chelseas straffområde. När brassen försökte lyfta in bollen mot mål stannade bollen på N'golo Kantés hand, som var placerad i höjd med fransmannens huvud. Ingen straff tyckte dock varken huvuddomare Martin Atkinson eller Paul Tierney i VAR-rummet. Och en straff skulle visa sig vara något som hade behövts för att få hål på Chelsea. Liverpool hade bollinnehavet som så många andra matcher denna säsong, framför allt hemma på Anfield. Men några mål, eller ens målchanser, lyckades Liverpool inte ordna fram mot ett stabilt Chelsea-försvar. Första avslutet på mål kom med fem minuter kvar av ordinarie matchtid, vilket var en tafatt nick i famnen på Edouard Mendy i Chelsea-målet. Bortalaget hade även den farligaste målchansen i andra halvlek, då Hakim Ziyech var först på en retur från Alisson, men vars skott stoppades på mållinjen av Andy Robertson. Fem(!) raka förluster i ligan på hemmaplan är ett faktum.

Liverpools chanser på en topp fyra-placering åkte på ett rejält bakslag i och med kvällens förlust mot Chelsea. Lagen runtom fortsätter plocka poäng, och om man inte påbörjar en vinstsvit på några matcher inom väldigt snar framtid så löper man risk att spela europafotboll på torsdagar nästa säsong. Nästa match spelas mot Fulham på Anfield, vilket i nuläget inte går att se som en fördel.



 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-03-04 23:39:00
Author

Fler artiklar om Liverpool