Anfield, 2021-09-18 16:00

Liverpool - Crystal Palace
3 - 0

Liverpool - Crystal Palace 3-0: Komfortabel vinst för Liverpool även denna helg

Efter veckans Champions League-premiär var det återigen dags för Premier League-fotboll på Anfield. Crystal Palace kom på besök och visst de hade några chanser men de var aldrig riktig nära att hota Liverpool idag.

Crystal Palace är en match jag brukar känna lite ångest inför. Det känns alltid som ett det blir krig och kamp för att få med sig 3 poäng. Och ja självklart fick Liverpool kämpa även idag, men utöver de två inledande minuter som var lite stressiga var det bara en tidsfråga innan Liverpool skulle ta kommandot.

Precis som mot Milan tryckte Liverpool tillbaka dagens motståndare under stora delar av den första halvleken, men de riktigt solklara chanserna uteblev. De uteblev ända tills Diogo Jota letat sig fram på en retur, men på något vänster lyckats missa hela den tomma målburen från 3 meters avstånd. Det förlösande 1-0 målet skulle komma från Sadio Mané såklart, mot hans favorit motstånd. Nio matcher i rad har nu senegalesen nätat mot Crystal Palace, efter att idag styrt in Mohamed Salahs nickretur. Så trots att tempot och intensiteten inte var lika hög som i onsdags gick Liverpool in i paus med 1-0.

Något som på förhand målades upp som ett frågetecken var hur väl evighetsmaskinen James Milner skulle vikariera för den idag sjuke Trent Alexander Arnold. Offensivt försökte Milner, och hittade stundtals rätt med inspelen från höger, men det viktigaste för både honom och Liverpool var “matchen i matchen” mot Wilfried Zaha. Zaha som senast glänste mot Tottenham hade en väldigt tuff eftermiddag och detta till stor del för Milners defensiva insats som idag var i stort sett felfri.

Under andra halvleks inledning var The Reds rent ut sagt slarviga stundtals, både med men även utan boll. Något som Odsonne Edouard borde ha utnyttjat när i han i den 72:a minuten fick bollen helt omarkerad i den bortre delen av straffområdet. Men som så många gånger förr räddades Liverpool av Alisson Becker, och för att citeras dagens kommentator Pontus Kåmark “när Crystal Palace möter topplagen måste de ta vara på chanserna de får, för annars kommer de bli straffade”. Och straffade dem gjorde Liverpool.

Precis som vid första målet, en Liverpool hörna från vänster, som Virgil van Dijk når högst på med ryggen och “skarvar” den till en fristående Salah som tackade genom att bomba in 2-0 på volley i den 78:e minuten. Jag och säkert många fler räknade nog in 3 poäng vid det här laget. Den definitiva spiken i kistan kom dock när Naby Keita elegant placerade in 3-0 på volley, efter, ja ni gissade rätt, ännu en Liverpool hörna.

Så även om det inte var den mest sprudlande fotbollen från Liverpool, fick de jobbet gjort och 3 poäng in på kontot. Det enda minuset från dagens match var att Thiago utgick skadad. “Job done” så nu är det bara för Klopp & Co att ladda om inför ligacupen på tisdag och i synnerhet för nästa helgs bortamatch mot Brentford.