Liverpool - Darmstadt 3-1: Liverpool avslutade försäsongen med seger

Ett framåtlutat Liverpool avslutade försäsongen med att besegra tyska Darmstadt hemma på engelsk mark. En drömöppning satte de röda i förarsätet och segern kunde säkras i den andra halvleken.

Liverpools försäsong har kryllat av mål och den skulle givetvis avslutas på samma sätt. Jürgen Klopp mönstrade ett väldigt offensivt lag vilket gav utdelning redan efter fem minuter. Då höll Mohamed Salah sig framme och petade in en hörna som turligt nog hittat fram till egyptierns fötter efter lite flipperspel i gästernas straffområde. Tre minuter senare var det dags igen, denna gång var det Diogo Jota med slutprodukten. Salah vann bollen i offensivt straffområde efter att Darmstadt slarvat i backlinjen. Han kunde sedan enkelt spela in till en fristående Jota som enkelt placerade in 2–0-målet.

Känslan var att det skulle bli en så kallad ”walk in the park” för de röda, men tyskarna var snabba på att göra match av det hela igen. Två minuter efter Jotas mål, i matchminut tio, spelades Mathias Honsak helt fri med Alisson efter att Trent Alexander-Arnold misslyckat med att följa med resterande av backlinjen upp i planen och därmed ställt österrikaren onside. Honsak gjorde inga misstag och placerade kyligt in bollen utom räckhåll för Alisson. Efter de intensiva inledande tio minuterna satte sig matchen. Liverpool dominerade bollinnehavet och skapade ett gäng målchanser, men resultatet stod sig halvleken ut.

Även i den andra halvleken så var starten intensiv med chanser åt båda håll. En kvart in i halvleken förbereddes en drös med byten för Liverpool, men innan det skulle en hörna slås. Dominik Szoboszlai skickade in bollen och på ren Zlatan-manér klackade Luis Diaz in bollen via ribban. Ett välförtjänt mål för colombianen som var pigg matchen igenom. Diaz mål skulle också bli det sista målet för matchen, även fast det inte saknades chanser för fler. Unga Ben Doak körde slalom ett flertal gånger mellan tyskarna men skotten saknade en slutprodukt. Även Darwin Nunez som öst in mål under försäsongen, borde utökat ledningen i slutskedet men skärpan med huvudet saknades. I det stora hela en klart godkänd sista försäsongsmatch där många spelare visade att man är redo för att revanschera sig för fjolårssäsongen.

SPELARBETYG

Alisson
6
Behöver sällan ingripa och går inte att lasta för gästernas mål. Avstyr en farlig chans i den andra halvleken efter trassel i backlinjen.

Trent Alexander-Arnold 4 (ut 74)
Den som inte hängde med backlinjen vid 1–2-målet. Inte lika delaktig i den offensiva som vi blivit bortskämda med. Många slarviga passningar.

Ibrahima Konate 6 (ut 60)
Sattes knappt på prov men när det väl händer så sköter han det bra.

Virgil van Dijk 6 (ut 60)
Som Konate, behöver inte göra jättemycket, men det han gör är bra.

Andy Robertson 6 (ut 60)
Följer ofta med upp i offensiven och gör en stabil match.

Alexis Mac Allister 7 (ut 74)
Många anfall gick genom mitten och genom argentinaren som testades i rollen som 6:a.

Dominik Szoboszlai 6 (ut 60)
Den som syntes minst av mittfältarna. Drog på sig ett gult mot slutet av den första efter en sen tackling. Assist till Diaz konstmål.

Cody Gakpo 7 (ut 74)
Mycket delaktig i offensiven. Löper mycket, driver fram bollen och är svår att ta bollen ifrån. En fin match av Gakpo.

Mohamed Salah 7 (ut 60)
Höll sig framme som en äkta måltjuv vid 1–0-målet. Snodde bollen vid 2–0 när Darmstadt slarvade och spelade fram till Jota. En bra timme av den egyptiska konungen.

Diogo Jota 7 (ut 60)
Fortsätter vara dödlig i avslutslägena och placerade enkelt in 2–0-målet när bortalaget slarvade.

Luis Diaz 8 (ut 74)
Otroligt pigg genom hela matchen och när Diaz är på det spelhumör han var ikväll är han en fröjd att se. Stod för ett riktigt konstmål när han klackade in en hörna i den andra halvleken.

Joe Gomez 6 (in 60)
Likt samtliga i backlinjen så behöver han inte göra särskilt mycket defensivt. Får spela både mittback och högerback och gör det bra.

Darwin Nunez 6 (in 60)
Gör nästan mål med sin första touch. Måste göra mål när han fick stå helt omarkerad på en hörna i slutet av matchen, men nicken på något sätt rakt på målvakten.