Liverpool engelska ligamästare för nittonde gången!

30 års väntan är äntligen över. Chelsea kämpade ned Manchester City med 2-1 på Stamford Bridge - ett resultat som korar Liverpool till engelska mästare för den nittonde gången i klubbens historia.

Chelseas Christian Pulisic och Willian blev oväntade Liverpoolhjältar när de med sina vardera mål sänkte ligatvåan Manchester City och därmed bäddade för Reds första ligatitel sedan 1990 - den nittonde i ordningen.

Förutsättningarna inför mötet på Stamford Bridge var solklara; Chelseapoäng och titeln skulle vara Liverpools. Det blev också Londonlaget som öppnade målskyttet när deras amerikansk-kroatiske ytter, Christian Pulisic från Hershey, Pennsylvania, tog vara på en tafflig försvarsmiss och sprang in 1-0 till hemmalaget efter 36 minuters spel.

1-0 stod sig in i paus under vilken Reds egna Dejan Lovren på Twitter passade på att påminna allmänheten om att bucklan minsann bara låg ynka 45 minuter bort. Den andra halvleken inleddes dock med en massiv City-offensiv och när Kevin De Bruyne bände in en sagolikt vacker frispark i 55:e fruktade LFC-twitter att Lovren gått för långt och trotsat jinxgudarna - en känsla som förstärktes när Kyle Walker dessutom räddade ett givet andra Pulisic-mål på mållinjen några minuter senare.

Chelseas 2-1-mål skulle dock komma när Fernandinho på Luis Suarez-manér boxade bort en boll på egen mållinje - en förseelse som renderade i rött kort och straff för hemmalaget. Straffen togs om hand om av Willian som iskallt drog upp den till vänster om landsmannen Ederson.

Tolv minuter återstod då och ett decimerat City kunde inte göra annat än att spela av matchen i väntan på det ofrånkomliga jublet från den röda sidan av Merseyside. Liverpool hade till slut vunnit ligan igen, det här var deras tur, deras kväll.
?

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-06-26 00:57:00