Liverpool - FSV Mainz 1-0: Dominanta första 45 när Reds slog Mainz

Två halvlekar med olika elvor och olika matchbilder när Liverpool träningsspelade mot Jürgen Klopps gamla lag.

XI minut 0-45

Kelleher; Alexander-Arnold, Konaté, Matip, Tsimikas; Oxlade-Chamberlain, Keïta, Milner; Elliott, Salah, Mané

En namnstark och spelsugen startelva dominerade den första halvleken igenom. Leipzig-förvärvet Ibrahima Konaté såg exakt sådär lugn, trygg och positionssäker man hoppats på när han enkelt avväpnade de få anfall som Mainz mäktade med. Försäsongsmatcher blir ofta sömniga historier med två lag som är rädda att gå in för hårt och skada sig inför den nya säsongen, matchbilderna blir i regel av det försiktiga slaget och speltempot lågt. Så såg det knappast ut hos Liverpool i den första halvleken där man lyckades hålla uppe ett högt bolltempo samtidigt som man lyckades slå ut lagdelar i motståndarlaget. Kostas Tsimikas gjorde bra ifrån sig och kombinerade med Mané ute till vänster och Harvey Elliott fortsätter att få det att kittla till i magen hos en när han får bollen. Man skapade en del chanser, men lyckades inte få in bollen. Men allt som allt såg spelet väldigt bra ut och det är i slutändan det man tar med sig från den här typen av matcher.

Adrian var en av få veteraner i Liverpools andra startelva för kvällen.

XI minut 45-90

Adrian; N. Williams, Phillips, Koumetio, Beck; Clarkson, Gordon, Morton; Jones, Minamino, Origi

Nytt lag inför den andra halvleken som blev en trögare historia än den första. Inget särskilt konstigt med det med tanke på droppet i slagkraft på pappret med en hel den nya unga spelare. Men till skillnad från den äldre elvan som lämnade planen mållösa skulle den yngre faktiskt få fira ett mål efter att Owen Becks inlägg från vänster styrts in av Mainz-försvararen Luca Kilian i den 86:e minuten. Självmålet skulle också bli segermålet för Reds som lämnar den här matchen med en vad jag förmodar är bra känsla över sitt egna spel men med lite frustration över att det bara blev 1-0 trots en i stora delar dominant matchbild i Liverpoolröd favör.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-07-23 20:40:23