Lagbanner
Anfield, 2023-05-03 21:00

Liverpool - Fulham

Liverpool - Fulham 1-0: Liverpool slog Fulham

Liverpool - Fulham 1-0: Liverpool slog Fulham

Liverpool vann den uppskjutna matchen mot Fulham på onsdagskvällen.

Luis Diaz, Mohamed Salah och Darwin Nunez är nog med respekt för Liverpools övriga anfallare de som gemene man har högst förväntningar på. Man startade endast några få matcher tillsammans i höstas, men mot Fulham denna majkväll valde Klopp att spela med denna fronttrio igen.
 
Diaz såg verkligen ut som en ko på grönbete då han fick springa av sig efter ett halvårs skadefrånvaro och hans kollegor sprang även de mycket inledningsvis. Den högintensiva pressen som Klopps Liverpool en gång i tiden brukade vara kända för var återigen där, men utöver några distansskott av Alexander-Arnold skapade man inga riktigt heta chanser.

Med Trent i den nya rollen såg det återigen väldigt tryggt ut när laget hade boll. Nackdelen med hans utgångsposition på mittfältet visade sig dock snabbt när gästerna kontrade, men som tur var Ibrahima Konaté en av de kvarlämnade försvarsspelarna och med sina glidtacklingar stoppade han flera anfall.

Med fem minuter till paus resulterade klumpigt försvarsspel i att Liverpool fick straff. Salah gick på kraft och dundrade in bollen mitt i målet och hemmalaget gick till halvtidsvila i ledning.

Andra halvlek inleddes återigen piggt men den riktiga skärpan saknades och trots att Fulham inte hotade särskilt mycket så kändes försvarsspelet ändå lite darrigt. Diaz darrade däremot inte alls och bara fortsatte att ösa på och ser det inte ut som att han lagt på sig lite mer muskler under sin rehabtid? 65 minuter fick colombianen på planen denna gång innan Klopp böt in Cody Gakpo istället. 

När matchen sakteliga började lugna ner sig fick Fulham plötsligt en jättechans efter ett snabbt anfall men Alisson gjorde en jätteräddning då hans landsman Carlos Vinicius avslutade från nära håll. Virgil Van Dijk stod också han i vägen för en chans på slutet och Liverpool kunde till slut kamma hem tre förväntade poäng. 

Mot bättre motstånd hade nog oskärpan i den offensiva tredjedelen kostat en poäng och Darwin Nunez som fick starta hade inte sin bästa dag på jobbet. Denna gång gick det dock vägen och sjätte matchen i följd utan förlust är ett faktum. Flera spelare stod också för fina insatser och detta får vi ta med oss när det om bara tre dagar är dags för en ny hemmamatch mot ett annat Londonlag.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-05-03 23:04:00
Author

Fler artiklar om Liverpool