Anfield, 2023-12-03 15:00

Liverpool - Fulham
4 - 3

Liverpool - Fulham 4-3: Öppna spjäll på Anfield i en rackarrysarmatch

Det böljar över Mersey. Vi röda följare slits mellan hopp och förtvivlan. Vi vänder 2-3 till 4-3 sent i matchen och segermannen heter Trent Alexander-Arnold.

Det är två plusgrader, mulet och grått i Liverpool när det är dags för match. Anfield är fullsatt och publiken är full av tillförsikt. Tufft läge för Fulham. Vi börjar på rätt sida vilket innebär att vi kommer att anfalla mot The Kop i andra halvlek. Fulham spelar av bollen men vi tar snabbt tag i taktpinnen. Det hinner bara gå två minuter tills Luis Diaz får ett läge där han krutar rakt på Fulhamkeepern Bernt Leno. I den åttonde minuten sätter Mohamed Salah bollen i nät, men anfallet föregås av en offside av Lucho Diaz. Bernt Leno fick en blåklocka när han krockade med Lucho i samband med offsideincidenten och spelet stannar av i fem minuter.

När spelet fortsätter ser det ut som förut. Vi röda styr spelet. I den 19.e minuten får vi ett fint frisparksläge från cirka 25 meter som Trent dunkar in via ribban nära första stolpen. "Oerhört vackert” är ett understatement, säger Niklas Holmgren. (Målet kommer senare att räknas som självmål då bollen gick via Leno i mål). Men publiken hinner bara mysa i fem minuter tills Fulham kvitterar genom vår ungdomsprodukt Harry Wilson. Anfallet startas genom ett felpass av Joel Matip, Fulham passar bollen, Antonee Robinson sprintar ner på sin vänsterkant, slår ett inspel förbi Matip, Wilson springer emellan Mac Allister och Trent och bredsidar in 1-1.

Fulham får en boost av sitt mål, höjer laget och får mer boll, men så i den 38:e minuten klipper Mac Allister till från 30 meter och bollen far som en projektil in i bortre krysset och 2-1. Förut har vi fått viss kritik för att inte göra mål från skott utanför straffområdet, men nu har Trent och Macca gett svar på tal. Nu styr vi igen, men i den tredje tilläggsminuten ger vi bort en onödig hörna som Kenny Tete skarvar in, 2-2. Fulham får ytterligare en hörna som dom sätter i mål, men offside denna gång. Efter nio tilläggsminuter flöjtar Stuart Attwell av en väldigt chansrik halvlek. Vi har 68-32 i bollinnehav, 1-4 i hörnor, 7-3 i avslut och 2-2 på anslagstavlan.

Dominik Szoboszlai spelar igång andra halvlek och nu attackerar vi mot The Kop. Det dröjer några minuter men i 51:a minuten får Darwin Núnez en chans som han skjuter via en försvarare till hörna. Dominik skjuter två hårda skott rakt på. I den 54:e minuten blir Darwin fint framspelad av Salah, men krutar i ribban. Den böljande fotbollen fortsätter. Vi trycker på men bolluslingen vill inte in.

I den 61:a minuten får vi till ett mönsteranfall där Mo återigen serverar Darwin ett fint läge, men Darwin får inte till avslutet. Dom avslutande delarna i spelet stämmer inte för oss. Publiken börjar vädra missnöje. Jürgen byter in Joe Gomez och Cody Gakpo för Mac Allister och Szoboszlai. Joey tar Trents plats och Trent tar Maccas plats. I 68:e minuten får Matip en smäll och byts ut mot Ibrahima Konaté.

När vi inte får till det kommer istället Fulham i en kontring där inhopparen Tom Cairney slår ett inlägg som inhopparen Bobby Reid nickar in stående mellan Virgil van Dijk och Kostas Tsimikas, 2-3. Mörkret sprider sig över Anfield. Wataru Endo kommer in för Gravenberch. Vi skapar chanser men får inte till avsluten. Men så i 87:e minuten serverar Mo Endo ett läge som han krutar in i nätmaskorna. 3-3 och några minuter kvar. Och så, herregud, ett nytt läge för Trent som tar ner bollen och krutar in en halvvolley klockrent nära första stolpen. 4-3 strax innan 90 minuter. Sju minuters tillägg. Vilken rysare. Vi spelar av en match där vi slitit vårt hår, svurit många ramsor men där vi till slut kan andas ut och jubla.

Matchstatistik: Bollinnehav 62-38, avslut 26-9, avslut på mål 12-5, hörnor 3-4 och slutresultat 4-3.