Lagbanner
Anfield, 2022-03-08 21:00

Liverpool - Inter
0 - 1

Liverpool – Inter 0-1: Liverpool till kvartsfinal – trots förlust

Liverpool – Inter 0-1: Liverpool till kvartsfinal – trots förlust

Champions League var tillbaka på Anfield och denna tisdagskväll skulle det avgöras vilka lag som blir de första in i årets kvartsfinaler. Liverpool hade en 2-0-vinst från San Siro att gå på och kunde således avancera trots en förlust hemma mot Inter.

Det var italienarna som inledde piggast, ”nerazzurri” bestämde sig för att ge de, på förhand, små möjligheterna en riktig chans. Liverpool var inte riktigt med i matchen de första fem, tio minuterna men i backlinjen skördade den höga linjen fortsatt framgångar och ställde Inter offside vid de få chanserna som gavs.

Nej i den första halvleken var det inga jättestora chanser som uppkom, utan i stället skulle Liverpool sakta men säkert växa in i matchen. När matchuret närmade sig halvtimmen spelad kändes det som att hemmalaget hade kontroll över den sammanlagda ledningen och bara ville spela av dessa 90 minuter.

Den första ”chansen” som dök upp kom minuten senare när Joel Matip hämtade ett frisparksinlägg bakom sig och skarvade bollen i underkant av ribban. Förutom den möjligheten var det främsta man kommer ihåg från den första halvleken den korta pausen som berodde på ett befarat hjärtstillestånd på läktaren, när denna matchrapport skrivs är skadeläget fortsatt okänt.

Den hyfsat trötta första halvleken fick en sista diskussionspunkt när Alexis Sanchez kommer in sent i en tackling och med dobbarna upp träffar Thiago. Kraften är inte överdriven men satsningen är ful. Den spanske domaren Lahoz står väldigt bra till, men nöjer sig till slut med ett gult kort, vilket Alexis i slutändan inte gjorde.


Inter inleder även den andra halvleken starkt och med en högre intensitet. Däremot är Liverpool snabbare på att svara denna gång och när Inters lilla forcering inte bär frukt så kändes det som att Liverpool bara skulle göra ett mål för att stänga detta dubbelmöte en gång för alla. I minut 52 kommer läget man väntade sig, Handanovic når med nöd och näppe före Diogo Jota på en långboll men returen vill sig inte bättre än till Salah. Dock håller Mohamed Salahs korta formsvacka på tre-fyra matcher i sig och hans avslut vill sig inte bättre än Liverpools andra ramträff.

I stället skulle det skapas lite nerv i denna åttondelsfinal. I den 61:a matchminuten så står Joel Matip för ett slarvigt uppspel som Ivan Perisic kan spela loss till Sanchez, chilenaren spelar en snabb pass in i banan till Lautaro Martinez som kliver in och avlossar ett mycket vackert skott upp i det bortre krysset, och GAME ON…

… i cirka 70 sekunder. För som jag nämnde tidigare i texten så var inte Alexis Sanchez nöjd med sitt gula i första halvlek. Han fortsatte med sina farliga satsningar och med en kraftfull satsning på mittplan mot Fabinho så kunde Lahoz inte annat än att visa det andra gula kortet. Surt för Inter.

Klopp gjorde likt det första mötet ett par byten efter timmen och in kom kapten Henderson och Keita i stället för Thiago och Jones. Två utmärkta byten för att kontrollera Inters tio man och spela av den sista halvtimmen. Och i det stora hela var det de vi fick se, Liverpool behöll mycket boll och borde visserligen ha gjort ett eller två mål även i slutet av matchen (Salah träffade stolpen igen och Vidal räddade ett öppet mål från Díaz) men framför allt så gavs Inter inga fler farliga chanser. När sedan Dzeko inte blev inbytt i slutet så hade Inter inte mycket mer att erbjuda och Liverpool kunde trots förlust hemma på Anfield rida ut vågen och boka in biljetten till kvartsfinalen med Bayern München efter denna tisdagskväll.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-03-08 23:31:15
Author

Fler artiklar om Liverpool