Lagbanner
Liverpool jagar Timo Werner – måste trigga utköpsklausulen innan april

Liverpool jagar Timo Werner – måste trigga utköpsklausulen innan april

Liverpool har länge ryktats vara intresserade av att värva Red Bull Leipzigs anfallare Timo Werner. Nu rapporteras det om att Liverpool kan vara nära att aktivera Werners utköpsklausul.

Enligt brittiska The Mirror fanns det kontakt mellan klubbarna redan i januari. Dock uteblev en potentiell övergång, men intresset från Liverpools sida finns kvar.

Liverpools ledning kan dock vara tvungna att agera snarast för att försäkra sig om att Werner hamnar i Liverpool nästkommande säsong. Enligt uppgifter från den tyska tidningen Bild har Werner en prestationsbaserad utköpsklausul, som värderas till mellan 50 och 55 miljoner pund.

Werners klausul utgår dock i slutet april och således är Liverpool tvungna att agera innan sommarfönstret för att försäkra sig om tyskens signatur.

Den vindsnabba anfallaren har mäktat med 20 mål på 21 ligamatcher i år och har varit en stor faktor bakom Leipzigs succésäsong.

Werner har tidigare uppgetts vara aktuell för en övergång till de tyska giganterna Bayern München, men i takt med att intresset från Bayern har svalnat har en flytt till de brittiska öarna målats upp som en trolig destination för Werner.

Han ska, enligt rapporter från Tyskland, även vara positivt inställd till en flytt till Premier League och Liverpool är i nuläget den klubben som befinner sig i "pole position". 

Källa: The Mirror, Bild, Liverpool Echo
 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-02-13 14:02:00
Author

Fler artiklar om Liverpool