Liverpool - Leicester
3 - 1

Liverpool-Leicester 3-1: Välförtjänt avancemang efter drömmål

Ligacupen körde igång för Liverpools del då man på onsdagskvällen hemmaslog Leicester.

Precis som när Europa League inleddes förra veckan var det en reservbetonad elva som Jürgen Klopp ställde på planen då Championshiplaget Leicester kom på besök. Matchen skulle dock knappt ens hinna börja innan gästerna tog ledningen på ett för dagen stormigt Anfield. En snabb kontring avslutades av Kasey McAteer som rann igenom en vidöppen backlinje.

Chocköppningen till trots var det ändå Liverpool som dominerade första halvleken. Flera av spelarna som fick chansen såg pigga ut och bland ett stort antal chanser som skapades var Ben Doaks ribbträff och Cody Gakpos nick som räddades på mållinjen närmast att ge utdelning. Leicester kunde verkligen andas ut när man gick in till pausvilan utan baklängesmål.

I andra halvlek fortsatte Liverpool att trycka på och efter bara ett par minuter smällde det. Ryan Gravenberch lösgjorde sig och spelade fram landsmannen Cody Gakpo som vände upp och sköt in kvitteringen.

När Gakpo en stund senare nickade i ribban efter att de rödklädda fortsatt att skapa lägen var det nog många som inte trodde sina ögon. I nio av tio fall hade Liverpool nog redan avgjort matchen i detta läge. Leicesters tränare Enzo Maresca kände sig tvungen att agera och bytte ut hela fyra spelare inom loppet av några minuter.

Problemet för Leicester var att Klopp samtidigt också bytte in två tunga pjäser i form av Dominik Szoboszlai och Darwin Núñez. Den förstnämnde behövde inte lång tid på sig för att visa varför hans tröja just nu är den mest sålda i klubbshopen. På ren Gerrard-manér dundrade ungraren stenhårt in bollen via ribban en bit utanför straffområdet. Ett av säsongens snyggaste mål var ett faktum.

Efter några viktiga Ibrahima Konaté-brytningar senare passade även Diogo Jota på att göra 3-1 med ett läckert klackavslut i slutet. Liverpool avancerar välförtjänt till nästa runda av ligacupen och likt förra veckans seger mot LASK Linz så var det kvalitén som avgjorde trots att man luftade laget rejält. En truppbredd av detta slaget känns i Liverpoolsammanhang som väldigt lyxigt, men så länge vi slipper fler skador är det bara att fortsätta på denna bana i de mindre glamorösa turneringarna.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-09-27 22:47:00