Lagbanner
Anfield, 2022-10-16 17:30

Liverpool - Manchester C
1 - 0

Liverpool - Manchester City 1-0: Säsongens viktigaste seger

Liverpool - Manchester City 1-0: Säsongens viktigaste seger

Det var högt och låg i en spännande match när Liverpool tog emot City i, kanske, säsongen viktigaste match hittills. Salah hjälte med matchens enda mål, Haaland mållös, Klopp utvisad - Matchen hade allt.

Senast lagen möttes var säsongens första match i Community shield, där Liverpool gick segrande. Mycket har hänt sedan dess och detta var en match som kunde gå lite hur som helst, där majoriteten kan hålla med om att City var klara favoriter inför mötet.

Första halvlek - Full fart framåt, håll tätt bakåt

Redan i inledningen kunde en känna att det diskuterats mycket taktik inför matchen. Med klass-strikers i båda lagen såg mittfältet ut att bli avgörande där båda lagen försökte finna rum för avgörande passningar framåt, och punktmarkera bakåt.

Bollinnehavet stod mestadels City för, medan chanserna framåt var få men jämna. Ilkay Gundogan för City och Diogo Jota för The Reds skulle få de första chanserna att ta ledningen med varsitt blygsamt avslut från distans, dock utan större bekymmer för någon av målvakterna.

Första halvlek stod mestadels som sagt för mycket taktik och att känna på varandra. Som Pool-supporter (#nojinx) såg försvaret bättre ut än på länge medan City såg lika stabila ut som vanligt. Med Trent-Alexander Arnold fortfarande semi-skadad har Joe Gomez börjat hitta sin plats som högerback och vårt nav i försvaret, Virgil Van Dijk, verkade vara extra "fired up" som Twitter-kontot så fint beskrev det.

Med båda lagen täta bakåt hände inte mycket mer framåt. Haaland var nära att få en bra chans strax innan halvtidsvila när De Bruyne gavs utrymme för att ge sig på sina beryktade inspel i straffområdet, men Alisson var på hugget och hann före. Första halvlek slutar därmed mållös.

Andra halvlek - HastSalah vista, Cancelo!

Andra halvlek skulle bli lite mer händelserik, där Salah får ett friläge direkt i inledningen efter fin speluppbygnad av Elliot & Firmino. En sådan chans växer inte på träd och måste givetvis tas vara på, men Ederson lyckas få fingrar på avslutet och bollen rullar snopet strax utanför.

Strax därpå tystas Anfield, när Phil Foden står för dagens första mål. Firandet står sig dock inte länge då domare Anthony Taylor flaggar för VAR-koll. Firandet går därefter över till Anfield-supportrarna som brister ut i ett jubel när målet avslås på grund av en tidig foul på Fabinho av Haaland (en händelse som kom att bli omtalad efter matchen).

Matchen vänder igen och Jota står näst på tur att försöka göra dagens första mål, men får till en lite för svag nick trots nära håll innanför straffområdet och bollen hamnar enkelt i famnen på Ederson. Matchen står därefter och väger tills Klopp gör ett trippelbyte bestående av Jordan Henderson, Fabio Carvalho och Darwin Nunez.

Därefter kommer matchens viktigaste händelse. Vi har sett det förr och nu var det dags igen. Ett inlägg som hamnar i famnen på Alisson. En blick upp medan motståndarlaget lugnt börjar falla tillbaka i försvarsposition. En redogörande nick av Salah följt av en lång utspark och efter att ha vänt bort Joao Cancelo i mottagningen utnyttjar Salah sin snabbhet och denna mannen missar inte ett friläge två gånger.

1-0 är ett faktum och matchens slutskede tar en vändning. Det blir mer irriterat och består av fler kort och sena tacklingar än goda målchanser. Irriterat är det inte bara på planen och vår kära Klopp lyckas tappa huvudet på linjedomaren och skickas upp på läktaren med ett rött kort.

Slutminuterna är långa (+7 tilläggsminuter) men resultatet står sig, Anfield brister i jubel och vi där hemma pustar ut i kanske säsongens viktigaste seger - Dels för tabellen, men framförallt för självförtroendet. Onwards and Upwards! YNWA.
 

Nico Huovilainen2022-10-17 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool