Lagbanner
Anfield, 2021-02-07 17:30

Liverpool - Manchester C
1 - 4

Liverpool - Manchester City 1-4: Förlust efter Alissons jättemissar

Liverpool - Manchester City 1-4: Förlust efter Alissons jättemissar

På söndagen var det dags för de senaste årens stora rivalmöte i engelsk fotboll, Liverpool mot Manchester City. En inledningsvis jämn match skulle avgöras av en katastrofal målvaktsinsats denna kväll då bortalaget ryckte mot ligatiteln.

Liverpool tog emot Manchester City på söndagskvällen i en match där bortalaget med ett bra resultat kunde göra ett jätteryck i tabelltoppen. Lagen gick nämligen in i denna match med väldigt olika förutsättningar. Liverpool hade precis som Manchester City ifjol tappat poäng i allt för många märkliga matcher, medan de ljusblåa i sin tur har grävt fram många segrar på slutet. Ombytta roller från ifjol då Liverpool i princip hade avgjort ligan denna tid på säsongen.

Trots att två nya mittbackar värvades in under transferfönstrets sista dag så valde Jürgen Klopp ändå att starta med comebackande Fabinho bredvid Henderson som mittbackspar. Mest glädjande inför matchen var dock att både Alisson Becker och Sadio Mané fanns med från start efter att ha varit frånvarande senast. 

Matchen inleddes i ett högt tempo och det hade bara gått ett par minuter innan Thiago drog på sig en varning, precis som han tenderar att göra varje match just nu. Tempot sjönk sedan en aning efter den intensiva inledningen, men kvalitén på spelet var fortsatt riktigt hög. Bägge lagen var väldigt noggranna och passningsskickliga och det märktes att dessa spelare har stött på varandra flera gånger tidigare. Första halvlekens två första stora målchanser skapades av hemmalaget. Mané nickade över efter fint förarbete av Alexander-Arnold medan Ederson gjorde en bra räddning på Firminos halvvolley från distans. Några riktigt heta chanser utöver dessa saknades, men när Liverpool såg ut att ha tagit kontrollen över matchen så fick Manchester City plötsligt en straff efter att Fabinho rivit ner Sterling. Gündogan klev fram och sköt, men straffen gick över målet. Efter första halvlek var ställningen fortsatt mållös. 

I andra halvlek var det bortalaget som inledde bäst och man tog också ledningen då Gündogan stötte in en retur efter att Alexander-Arnold lite väl enkelt blivit passerad på sin kant. Liverpool såg inte lika bra ut som man gjorde i första halvlek men Curtis Jones kom ändå till ett skottläge som blockades av motståndarförsvaret. Liverpool skulle dock få chansen att bryta den långa måltorkan på hemmaplan då Dias rev Salah i armen och domaren pekade på straffpunkten. Salah tog själv hand om straffen och utjämnade efter att ha slagit in bollen i nättaket. Thiago och Jones fick sedan ge plats för Shaqiri och Milner då Klopp gjorde ett dubbelbyte. Det blev ingen direkt effekt på det bytet utan istället riktades alla blickar mot en enda spelare, Liverpools målvakt Alisson Becker. 

Inom loppet av några sekunder stod brassen för två osäkra ageranden varav det andra blev ödesdigert. En passning rakt till motståndaren Foden som från sin kant frispelade Gündogan som gjorde sitt andra mål för dagen. Ett stort misstag av Liverpools målvakt som på egen hand gav bort ledningen. Tre minuter senare hände det ofattbara igen. Alisson gjorde likadant en gång till och denna gång var det Sterling som gav Manchester City ledningen med 1-3 efter att Bernardo Silva tagit emot Alissons hopplösa passning. Av bara farten gjorde sedan Foden ännu ett mål för bortalaget. Liverpool såg helt uppgivna ut och Alisson önskade nog att denna februarisöndag aldrig hade existerat. Matchen slutade 1-4, en riktig käftsmäll för Liverpool som förlorade sin tredje raka ligamatch på Anfield, något som inte hänt sedan 60-talet.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-02-07 20:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool