Anfield, 2022-04-19 21:00

Liverpool - Manchester U
4 - 0

Liverpool - Manchester United 4-0: MO SALAH IS BACK!

Liverpool vann återigen Englands största klassikermöte! En tillställning som erbjöd mycket fotbollsgodis.

I och med seriefinalens likaresultat förra helgen så hade Liverpool inför kvällens drabbning fortsatt en poäng upp till Manchester City. Vid vinst så skulle Liverpool gå upp i en temporär serieledning med en match mer spelad än dom ljusblå. Klopp hade återigen en skadefri trupp att tillgå medan Manchester United brottades med tunga avbräck. På frånvarolistan hade Ralf Rangnick bland annat Raphael Varane, Fred och Cristiano Ronaldo.

Liverpool startade matchen i ett rasande tempo där det mesta studsade med dom röda. Inom loppet av bara några minuter så hade Liverpool tagit ledning efter ett mönsteranfall när en genomskärare friställde både Mohamed Salah och Trent Alexander-Arnold på högerkanten. Ett stilrent överspel av egyptiern gjorde att nytillskottet Luis Diaz, som dök upp på den bortre stolpen, bara kunde dunka in 1–0 till hemmalaget i den femte minuten. Den första halvan var inte mycket mer än en röd dominans och spel mot ett mål. I den tjugoandra minuten så gör Liverpool ett mål som mycket väl kan vara säsongens spelmål. Efter en sekvens av tiki-taka på högerkanten och i centralytan så hittar Joel Matip fram till en felvänd Sadio Mané – som på två tillslag hittade Mohamed Salah i djupled. Skyttekungen behövde inte göra så mycket mer än att ta emot bollen och retsamt rulla in den vid David De Geas högra stolpe, och Anfield behövde inte göra så mycket mer än att applådera.

Den andra halvan av matchen börjar inte på samma sätt som i den första. Ett desto mer böljande spel uppstår där det under perioder känns som att United har övertaget. Alisson Becker står för en suverän dubbelräddning, en sekvens som efteråt vinkas av för offside. Med hjälp av straffområdeslinjen så kan vi TV-tittare däremot göra den trovärdiga amatörbedömningen att ifall det hade videogranskats – då hade det bedömts som onside. I mitten av den andra halvleken så uppstår en situation när Robertson står för en brytning vid mittlinjen för att sedan driva fram bollen i banan. Några meter utanför straffområdet så släppte han ut bollen till Luis Diaz som därefter hittar in till Mané som stod placerad i vad man i hockeyn skulle kalla för ”slottet”, 3–0 var ett faktum. Dom rödklädda var inte färdiga där. Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid så hamnar Mohamed Salah i ett friläge som via en lite turlig touch på försvararen gör att bollen letar sig in i nätmaskorna och som också gör att Liverpool vinner matchen mot ärkerivalerna med 4–0. Liverpool är tillfälligt uppe i serieledning, Thiago var återigen helt fantastisk och MO SALAH IS BACK!