Anfield, 2022-11-01 21:00

Liverpool - Napoli
2 - 0

Liverpool - Napoli 2-0: Kan vi få spela Champions League-fotboll på Anfield varje vecka?

Liverpool tog revansch på Napoli efter den pinsamma förlusten i premiären nere i Neapel.

Matchen inleddes något avvaktande och det var inget av lagen som riktigt kunde hugga tag i tillställningen. Det var något böljande där Liverpool anföll under några minuter och därefter var det Napolis tur att försöka hota hemmalaget och Alisson i kassen. Ibrahima Konaté var tillbaka i mittlåset och transporterade upp bollen som självaste Joel Matip vid ett par gånger – och såg ut som den majestätiska och svårpasserade mittback man kommit att bli väldigt förtjust i.

Och det var just efter att den franske mittbacken varit med uppe i ett anfall som Liverpool skapade matchens första målchans då Thiago testade Meret i bortamålet med ett skott utanför straffområdet, men italienaren hade inga större bekymmer med att parera spanjorens försök.

Mycket mer än så fick vi inte se från den första halvleken. Trots att den var ganska välspelad och intensiv så kan den gott summeras med att det mestadels var som två boxare som kände på varandra.

Den andra halvleken inleddes ungefär som den första slutade, men Liverpool såg något hungrigare och aggressivare ut medan Napoli drog ner lite på tempot när de själva hade bollen. Chanserna lyste dock fortsatt med sin frånvaro. Men så i den 53:e minuten skallade norrmannen Ostigård in 1-0 till gästerna på en frispark. Men efter VAR-granskning dömdes målet korrekt bort för offside.

Den andra halvlekens första avslut på mål kom i stället efter dryga timmen då ”Kvaradona” fick till ett avslut på volley som touchade Alexander-Arnold och höll på att ställa till de för Alisson. Den brasilianske burväktaren fick dock ordning på det hela och efter det var det bortalaget från Italien som hade det mesta utav bollen utan att på något sätt riktigt hota de röda.

Det skulle visa sig bli en fast situation åt andra hållet som ledde fram till matchens första mål. Kostas Tsimikas slog en hörna som Darwin Núnez nickade mot mål, Meret räddade men returen gick ut till Mohamed Salah som kunde stöta in bollen precis över mållinjen. Det var Salahs 43:e Champions League-mål – lika många som en viss Steven Gerrard mäktade med under sin Liverpoolkarriär.

Och under de sju tilläggsminuterna som sedan väntade var Napoli aldrig riktigt nära att få till en kvittering. I stället skulle Liverpool göra 2-0 efter en låååång VAR-granskning. Kostas Tsimikas slog ännu en gång in en hörna som Virgil van Dijk nådde högst på. Meret räddade men släppte än en gång en retur som Darwin Núnez rusade fram på och stötte in i öppet mål. Målet stod sig då en Napolispelare upphävde offsiden och Liverpool tog gruvlig revansch på italienarna efter förnedringen i premiären nere i Neapel.

De röda slutar därmed tvåa i gruppen på samma poäng som Spallettis manskap men med sämre målskillnad. Liverpool såg bra och påkopplade ut mot ett bra Napoli. Kan vi få spela Champions League-fotboll på Anfield varje vecka?

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-11-01 23:30:00